Továbbra is szokatlan taktikát használnak az oroszok Kelet-Ukrajnában

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Borodjanka, orosz katona, Dél-oszét katona
8173141 22.04.2022 A hired soldier from South Ossetia, fighting on the side of the Russian army, poses for a photo against the background of a destroyed house in Livoberezhnyi district of Mariupol, DPR. Ilya Pitalev / Sputnik (Photo by Ilya Pitalev / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
A kelet-ukrajnai orosz támadó hadműveletek április 24-én Szeverodonyeck környékén kisebb előrenyomulást értek el, több kisvárost elfoglaltak, és Szeverodonyecktől nyugatra pontonhidat építettek a Kraszna folyón. Meg nem erősített ukrán források szerint az oroszok Mariupolban újabb offenzívát készíthetnek elő az Azovstal védői ellen - írja az Institute for the Study of War elemzésében.
Vágólapra másolva!

Oroszország kelet-ukrajnai offenzívája továbbra is követi a háború során folytatott műveleteinek mintáját:

kis egységeket használnak arra, hogy szétszórt támadásokat hajtsanak végre több tengely mentén,

ahelyett, hogy a döntő hadműveletek előkészítéséhez szükséges szüneteket tartanák.

Forrás: Institute for the Study of War

Az elemzésből megtudhatjuk, hogy az orosz erők tovább bombázták a Mariupolban lévő Azovstal acélgyárban megmaradt ukrán védőket, és valószínűleg újabb támadásokra készülnek a létesítmény ellen.

Ukrán források szerint az orosz csapatok újabb támadásokra készülnek az Azovstal ellen, amelyek valószínűleg költségesnek bizonyulnának - valószínűleg azért, hogy teljesítsék a Kreml által Mariupol kiürítésére előírt határidőt.

Az elmúlt 24 órában az orosz erők kisebb előretöréseket hajtottak végre Szeverodonyeck környékén, többek között pontonátkelőt létesítettek a Kraszna folyón Szeverodonyecktől nyugatra, és elfoglalták Popivka, Pischane, Zhytlivka és Kreminna városokat Rubizhnétől északnyugatra.

További orosz erők települnek az Izyum-fronton végrehajtott sikertelen támadások megerősítésére. A jelentések szerint a megszállt Harkov területen ukrán civilek önkéntes mozgalmakat szerveznek az orosz megszállási intézkedésekkel szembeni ellenállás érdekében, hasonlóan a korábban dokumentált dél-ukrajnai akciókhoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!