Jelenleg itt tart az oroszok kelet-ukrajnai offenzívája - mutatjuk térképen

Ukrajna, Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború
Russian soldiers patrol at the Mariupol drama theatre, bombed last March 16, on April 12, 2022 in Mariupol, as Russian troops intensify a campaign to take the strategic port city, part of an anticipated massive onslaught across eastern Ukraine, while Russia's President makes a defiant case for the war on Russia's neighbour. - *EDITOR'S NOTE: This picture was taken during a trip organized by the Russian military.* (Photo by Alexander NEMENOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik az orosz-ukrán háború. Mariupolt már gyakorlatilag elfoglalták az oroszok. Luhanszk régió 80%-a már orosz irányítás alatt áll Luhanszk kormányzója szerint. Oroszország kelet-ukrajnai hadművelete az elmúlt 24 órában kisebb győzelmeket hozott. 
Vágólapra másolva!

Az Institute for the Study of War elemzése szerint Oroszország kelet-ukrajnai offenzívája az elmúlt 24 órában kisebb győzelmeket aratott, elfoglalta a frontvonal kulcsfontosságú városainak, Rubizhnének és Popasnának egy részét.

A kelet-ukrajnai orosz offenzíva alakulása. Forrás: Institute for the Study of War

Az ukrán erők arról számoltak be, hogy a kelet-ukrajnai Popasznában kis létszámú szíriai vagy líbiai zsoldosok harcolnak, akik valószínűleg egyéni újoncok, és nem nagyobb egységek, hanem az elemzés szerint a Wagner-csoport égisze alatt harcolhatnak.

Az orosz erők fokozatos előrenyomulást értek el Mariupolban. Az orosz erők csekély előnyre tettek szert az Azovstal acélmű elleni támadások során április 20-án. A várost gyakorlatilag elfoglalták az oroszok az acélmű területén kívül.

Mariupol az Azovstal üzemen kívül nagyobbrészt már orosz kézen van Forrás: Institute for the Study of War

Az orosz erők kisebb előrenyomulást hajtottak végre Izyum körül, de nem értek el nagyobb áttörést. Az orosz erők folytatták a Rubizhne, Popasna és Malinka területére összpontosított támadó hadműveleteket, és április 20-án valószínűleg elfoglalták Szeverodonyeck több külvárosát.

Luhanszk régió 80%-a már orosz irányítás alatt áll Luhanszk kormányzója, Szerhij Hajdaj közlése szerint. A háború előtt a régió 60%-a ukrán vezetés alatt állt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!