Új koronavírus-mutáns jelent meg

koronavírus
A koronavírus legújabb breton mutánsa "kikerüli" a PCR-tesztet
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyságban egy új koronavírus-variánst azonosítottak, viszont a szakértők állítása alapján egyelőre még nem kell tőle tartani. Ehhez képest a múlt hét folyamán a koronavírus-járvány okozta halálozások száma Angliában csúcsot döntött - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

Ez az új, XE nevű változat az Ázsiában rohamosan terjedő BA.1 és BA.2 alváltozatának a kombinációja. Rekombinánsnak nevezik az ilyen fajta mutánsokat. A rekombináns változatok a közegészségügyi szakértők szerint igen gyakoriak, de hasonló gyakorisággal tűnnek is el.

Ez azért kapta az XE rövidítést, mert előtte már azonosítottak XA, XB, XC, XD változatokat, de egyik sem bizonyult igazán veszélyesnek" – mondta Dr. John Brownstein, a bostoni gyermekkórház vezető epidemilógusa az ABC News szerint.

Újabb koronavírus-mutáns bukkant fel, de az oltás védhet ellene (képünk illusztráció) Forrás: https://www.tudokozpont.hu/koronavirus-fertozes

Az Egyesült Királyságban a legkorábbi esetet január 19-én észlelték, míg március 22-ig 637 XE-esetet regisztráltak. Az XE az első vizsgálatok alapján egy fokkal fertőzőbb lehet, mint a BA.2, de ezt még nem jelentette ki biztosra az az Egészségügyi Világszervezet.

A szigetországban nem találtak arra utaló jeleket, hogy a variáns ellen nem véd az oltás,

sőt, úgy gondolják, hogy súlyosabb szövődményeket sem okozhat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!