Az orosz erők átcsoportosítása zajlik, újabb támadásra készülhetnek

ukrán válság 2022, ukrajna, háború, 04.30.
Ukrainian soldiers ride on an armoured personnel carrier (APC) in Sloviansk, eastern Ukraine, on April 29, 2022, amid Russia's military invasion launched on Ukraine. (Photo by Yasuyoshi CHIBA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Institute for the Study of War elemzéséből megtudhatjuk, hogy az oroszok újra gyülekeznek és átcsoportosítják erőiket, mert újabb támadást tervezhetnek az előrejelzések és az értesülések szerint. Az orosz csapatok folytatták az Azovstal acélgyár támadását, és Mariupolban sikereket értek el a hatalmuk megszilárdítása érdekében.
Vágólapra másolva!

Az orosz erők valószínűleg azért gyülekeznek Belgorodban, hogy megerősítsék az észak-harkovi orosz erőfeszítéseket, hogy megakadályozzák a folyamatban lévő ukrán ellentámadás közeledését az ukrán-orosz határhoz.

Forrás: ISW

Az orosz erők Izyum közelében az átcsoportosításra, az utánpótlásra és az ukrán állások felderítésére összpontosítottak, hogy folytathassák az előrenyomulást Izyumtól délnyugatra és délkeletre.

Az orosz erők folytatták szárazföldi támadásaikat, hogy Donyeck és Luhanszk megyék határai felé nyomuljanak, de nem értek el területi nyereséget. Tovább folytatták az Azovstal acélgyár támadását, és előrehaladtak a megszállt Mariupol gazdasági integrációjára irányuló erőfeszítésekben.

Oroszország valószínűleg újabb offenzívára készül a déli tengelyen az előrejelzések és az értesülések alapján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!