Az ukránok új bűnösöket találtak

Cosmonaut Yury Gagarin Soviet suit portrait flight pre-flight first pilot-cosmonaut space program cosmonaut space USSR
5494015 12.04.1961 Pilot-Cosmonaut of the USSR and Hero of the Soviet Union Yury Gagarin, the first man in space. RIA Novosti / Sputnik
Vágólapra másolva!
Kijevben nemrég javaslatot tettek a Jurij Gagarin nevét viselő utca átnevezésére, és mivel korábban célul tűzték ki, hogy az orosz kultúrát, nyelvet és történelmet is kiűzik a városból, így nagy valószínűséggel meg is fogják valósítani a tervezetet.
Vágólapra másolva!

A kijevi városi tanács által felállított különleges bizottság egy alkalmazásban tetté lehetővé, hogy a kijevi lakosok szavaznának arra, hogy az orosz személyekhez vagy Oroszországhoz köthető nevet viselő utcákat mire nevezzék át.

A Vatutyin utcát például a szélsőjobboldali, több országban is terrorszervezetként számon tartott UPA korábbi vezetőjének nevére, Dmitry Gritsai utcára keresztelnék át.

Jurij Gagarin Forrás: Sputnik/Ria Novosti

Emellett szintén új nevet kapna a Jurij Gagarin utca. Ő volt az első ember a világűrben, azonban mivel orosz származású volt, így az ukránok inkább a Neil Armstrong utcanevet fogják használni. Hasonló sorsra jut a Puskinról elnevezett utca is, amely az amerikai regényíró Stephen King nevét veszi majd fel.

Az orosz - ukrán háború eseményeit ITT követheti élőben!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!