Rémálom Berlinben: megrázó információk derültek ki a berlini halálos gázolásról

Berlin, 2022. június 8.
Egy üzlet kirakatába csapódott autó a berlini Breitscheid tér közelében elkövetett gázolás helyszínén 2022. június 8-án. Sajtóhírek szerint egy ember életét vesztette és nyolcan megsebesültek, miután egy kisautó a gyalogosok közé h
Berlin, 2022. június 8. Egy üzlet kirakatába csapódott autó a berlini Breitscheid tér közelében elkövetett gázolás helyszínén 2022. június 8-án. Sajtóhírek szerint egy ember életét vesztette és nyolcan megsebesültek, miután egy kisautó a gyalogosok közé hajtott. A hatóságok még vizsgálják, hogy baleset történt, vagy szándékos gázolás. MTI/AP/Michael Sohn
Vágólapra másolva!
Egy tanár halt meg a szerdai berlini gázolásban, 14 diákja is megsérült. Éppen osztálykiránduláson voltak, amikor egy 29 éves német-örmény állampolgárságú merénylő a tömegbe hajtott. Utána megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a jelenlévők feltartóztatták, amíg megérkeztek a rendőrök. A hatóságok szerint a merénylő mentálisan sérült lehet - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt az Origo is megírta, szerda reggel a tömegbe hajtottak egy autóval Berlin-Charlottenburgban, a város egyik legforgalmasabb részén, a Breitscheid tér közelében.

A támadásban meghalt egy tanárnő, aki éppen egy osztálykiránduláson volt a középiskolás diákjaival.

14 tanuló, illetve egy másik tanár is megsérült a merényletben, vannak köztük súlyos sérültek is. A diákok hazaszállításáról is gondoskodnak.

Rendőrök és tűzoltók a berlini Breitscheid tér közelében elkövetett gázolás helyszínén, 2022. június 8-án Forrás: MTI/AP/Michael Sohn

A merénylőt, aki egy szürke Renault-t vezetett, a helyszínen letartóztatták, és nyilvánosságra hozták, hogy egy 29 éves német-örmény állampolgárról van szó, aki mentálisan sérült lehet. Beszámolók szerint a jármű felhajtott a járdára, elgázolt több embert, aztán visszatért az úttestre, majd nagyjából 100 méter után ismét a járdára hajtott, és végül egy parfüméria kirakatát áttörve állt meg.

Több ember a gázolás miatt a levegőbe repült.

Miután a kocsi a kirakatba csapódott, a férfi kiszállt az autóból, és megpróbált elfutni a helyszínről, de több jelenlévő feltartóztatta.

Az üzlet kirakatába csapódott autó a berlini Breitscheid tér közelében, 2022. június 8-án Forrás: MTI/AP/Michael Sohn

A gázolás ugyanott történt, ahol 2016-ban egy iszlamista terrorista kamionnal az emberek közé hajtott a karácsonyi vásáron, és megölt 12 embert. A berlini polgármester, Franziska Giffey szerint egyelőre nem tudni, szándékosan választotta-e a merénylő ezt a helyszínt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről