Villámcsapás miatt nem tudott leszállni II. Erzsébet repülőgépe

II. ERZSÉBET; VI. GYÖRGY
Anglesey, 2022. május 27. II. Erzsébet brit királynő a királyi légierő (RAF) támaszpontjára érkezik a walesi Angleseyben 2011. április 1-jén. A képet II. Erzsébet trónra lépésének 70. évfordulója alkalmából adták közre. A 96 éves királynő édesapja, VI. György király halálának napján, 1952. február 6-án lépett az Egyesült Királyság trónjára. MTI/AP/Pool Getty/Christopher Furlong
Vágólapra másolva!
Szörnyű villámcsapás szakította meg a II. Erzsébet királynőt szállító repülőgép landolását kedden - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

II. Erzsébet brit királynő öt éjszakát töltött el Balmoralban, mielőtt tegnap visszatért volna Londonba. A birtokról a királynőt az aberdeeni repülőtérre vitték, ahonnan nem sokkal délután egy óra után szálltak fel, nagy esőzés közepette.

Másfél órával később már a célnál, London felett voltak, ám a viharos szél megnehezítette a landolást.

II. Erzsébet brit királynő Forrás: MTI/AP/Pool Getty/Christopher Furlong

A gép nagyjából negyed órán át körözött a repülőtér felett, amíg elég biztosnak találták a helyzetet ahhoz, hogy megkezdjék a leszállást.

Pár másodperccel a gép leszállása előtt azonban egy villámcsapás miatt a pilótának vissza kellett kormányoznia a repülőt a levegőbe.

Ezután a kapitány már könnyedén le tudta tenni a gépet.

A Buckingham-palota megerősítette, hogy a királynő repülőgépe kénytelen volt megszakítani a leszállást egy villámcsapás miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!