Elképesztő fordulat: már az amerikaiak szerint is őrültségek a brüsszeli szankciók

Panorama
A Kreml Moszkvában.
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok pénzügyminiszter-helyettese szerint Washington aggódva figyeli az Oroszország elleni sorozatos szankciókat - számolt be róla a Lenta.
Vágólapra másolva!

"Csak az Egyesült Államokban szankciók ezreit vezettük be orosz intézményekkel és magánszemélyekkel szemben. Azonban sokkal több emberre van szükségünk ahhoz, hogy kielemezzük az orosz szankciók hatását, nemcsak Oroszországra, hanem a globális piacra nézve is" - mondta Adewale Adeyemo.

Az amerikai pénzügyminiszter-helyettes szerint Amerikában egyre inkább aggódnak azon, hogy milyen hatásai lesznek az eddig bevezetett szankcióknak a világgazdaságra nézve.

Úgy gondolja, hogy sokkal több elemzésre lenne szükség ahhoz, hogy a szakemberek pontosan megértsék, milyen összefüggésben állnak egymással a szankciók és a különböző világpiaci folyamatok.

A szankciókkal saját gazdaságát döntötte romba az Európai Unió Forrás: Wikipedia

Mint ismert, az Európai Unióban és az Egyesült Államokban is elszabadult a háborús infláció, amelyhez a nyugati szankciók is hozzájárultak. Emellett az energiaárak területén is hasonló helyzet tapasztalható, ami számos országban vezetett elképesztő üzemanyagár- és rezsinövekedéshez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!