A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Elveszítjük a jólétet, amivel évek óta rendelkeztünk – figyelmeztet a közeledő válságra a német szakember

Kardoskúti, földgáztároló, Kardoskút, Földgáz, cső
Kardoskúti földgáztároló
Vágólapra másolva!
A munkaadók szövetségének elnöke szerint Németország történetének legnagyobb válságával néznek szembe az emberek - tudósít a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Példátlan válságot idézne elő, ha Németországba nem érkezne többé orosz gáz, erről beszélt Rainer Dulger, a német munkaadókat tömörítő szövetség elnöke.

Hatalmas válság lehet abból, ha nem érkezik több orosz földgáz (képünk illusztráció) Fotó: Polyák Attila - Origo

A szakember azt mondta a Süddeutsche Zeitungnak, hogy

Míg sokan több kormányzati beavatkozást sürgetnek a német gazdaság támogatására, Dulger szerint általában véve minél kevesebb a beavatkozás, annál jobb.

Nem Dulger az egyetlen, aki válságra figyelmeztet Németországban. Robert Habeck gazdasági miniszter katasztrofális télre figyelmeztet az orosz gázszünetektől való félelmek miatt.

Robert Habeck német alkancellár, gazdasági és klímavédelmi miniszter Forrás: MTI/EPA/Action Press pool/Christian Marquardt

A német gazdasági és éghajlatvédelmi miniszter nemrég bejelentette, hogy az ország a tél előtt a gázkészletek feltöltésének elősegítése érdekében a szükségállapot második szintjére lép. Ahogy ugyanis jelenleg állnak a dolgok, könnyen előfordulhat az is, hogy Németországban nem lesz elegendő földgáz a teljes fűtési szezon alatt. Ekkor egyes ipari szektorokat teljesen leállítana a kormány, ami további ellátási gondokat szülne, és a gazdaság is megbénulna.

Mások pedig azt jósolják, hogy rengeteg cég fog csődbe menni, ami tovább növeli majd az inflációt. A Bajor Gazdasági Szövetség vezetője szerint országszerte mintegy 5,6 millió munkahely szűnhet meg a következő egy évben. Ha pedig hirtelen megszűnne a gázszállítás Oroszországból, akkor az is előfordulhat, hogy korlátozni kell a lakosság gázfogyasztását.

Günther Oettinger volt uniós energiaügyi biztos pedig arra figyelmeztetett egy panelbeszélgetésen, hogy télen háborús gazdasági körülményekkel kell számolni Németországban.

Günther Oettinger Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa azt javasolta, hogy Németország ne állítsa le a maradék három atomerőművet az év végén, hanem működtesse tovább azokat. Hozzátette, hogy a szakembereknek meg kell vizsgálniuk azt is, hogy mely iparágaknak mekkora mennyiségű gázra van szüksége, ez alapján kell rangsort felállítani.

Megjegyezte azt is, hogy várhatóan a háztartásoknak is kompromisszumokat kell majd kötniük a fűtési szezonban.

Gabriel Felbermayr, az Osztrák Gazdaságkutató Intézet (WIFO) vezetője ugyanezen az eseményen az infláció további növekedésére számít. Úgy véli, hogy ha nem érkezik orosz gáz az országba, akkor a mostani infláció ismét megduplázódhat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!