Özönvízszerű eső okozott áradást Dél-Koreában, sokan meghaltak - fotók

TOPSHOTS Horizontal FLOODED ROAD, Dél-Korea, eső, áradás
People wade alongside submerged cars in a street during heavy rainfall in the Gangnam district of Seoul on August 8, 2022. (Photo by YONHAP / AFP) / - South Korea OUT / NO ARCHIVES - RESTRICTED TO SUBSCRIPTION USE
Vágólapra másolva!
Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, az autók elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
Vágólapra másolva!

A helyi katasztrófavédelmi csapatok egész éjjel dolgoztak, hogy megtisztítsák az utcákat, és kedd reggel a dolgozók bejuthassanak munkahelyükre, azonban az előrejelzések szerint

további özönvízszerű esőzések várhatók.

Forrás: AFP/-

A szöuli metró nagy része a szokásos módon működik, nagyjából 80 utcát és több tucat folyóparti parkolót azonban biztonsági okokból továbbra is zárva tartanak.

Forrás: AFP/-

Jun Szogjol dél-koreai elnök a sérült létesítmények helyreállítására, a veszélyeztetett területek evakuálására szólított fel, hogy megelőzzék a további haláleseteket.

- közölte a belügyi és biztonsági minisztérium.

Forrás: AFP/-

Combig érő vízben láttak embereket gázolni Szöul elegáns üzleti és szórakozónegyede, a Gangnam metróállomásához közeli utcákon hétfő éjjel, autók rekedtek a sáros vízben.

Az eső vízesésként zúdult be az Iszu metróállomás lépcsőin, miközben az utasokat kimenekítették.

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

A mentők nem tudták elérni azt a három embert, akik segítséget kértek, mielőtt egy pincében megfulladtak volna Szöul déli részén. Egy másik, közeli városnegyedben otthonában fulladt a vízbe egy nő, egy közmunkás kidőlt fák eltakarítása közben valószínűleg áramütéstől halt meg. Egy összeomlott buszállomás romjai és egy földcsuszamlás alatt két embert találtak holtan Gvangdzsu városban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!