A drasztikus energiaárak miatt elkezdték leállítani a német gyárakat

HABECK, Robert, tesla, autó, autógyár, megnyitó, gyár, Grünheide, Németország, európa
Grünheide, 2022. március 22. Robert Habeck német alkancellár, gazdasági és klímavédelmi miniszter a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó Gigafactory nevű gyárának megnyitóján a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2022. március 22-én. MTI/EPA/Action Press pool/Christian Marquardt
Vágólapra másolva!
Az Európát sújtó energiaválság elérte a német ipart is. Egyes vállalatok képtelenek voltak leállítani a gyáraikban a termelést. A német kormány aggasztónak nevezte a tendenciát - írja a Mandiner a Financial Times-ra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A német vállalatok leállítják a termelést az orosz gázszállítások beszorítása miatt megugró energiaárak miatt, és ezt a tendenciát a kormány „aggasztónak" nevezte – írja a Financial Times.

Robert Habeck gazdasági miniszter elmondta, hogy az ipar az elmúlt hónapokban keményen dolgozott a gázfogyasztás csökkentésén, részben alternatív üzemanyagokra, például olajra való átállással, a folyamatok hatékonyabbá tételével és a termelés csökkentésével.

Elmondta azonban, hogy néhány vállalat „teljesen leállította a termelést", ami szerinte „aggasztó".

Robert Habeck német alkancellár, gazdasági és klímavédelmi miniszter Forrás: MTI/EPA/Action Press pool/Christian Marquardt

– mondta.

Azzal kapcsolatban beszélt, hogy Oroszország három napos tervezett karbantartási munkálatok miatt leállította a gáz áramlását az Északi Áramlat-1 gázvezetéken. Az üzemszünetre akkor kerül sor, amikor az európai országok már így is az orosz gázszállítások drasztikus csökkentése miatt küzdenek, ami rekordszintre emelte a gázárakat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!