Vágólapra másolva!
Drámai hajrát hozott a Forma-1-es Amerikai Nagydíj. Lando Norris ért célba a két Ferrari mögött harmadikként, de egy utolsó körben kapott büntetés miatt végül visszaesett a negyedik helyre, a nagy rivális Max Verstappen mögé.

Az F1-es Amerikai Nagydíj vasárnapi futamán a két Ferrari verhetetlennek bizonyult, mögöttük viszont óriási csata zajlott a hajrában Lando Norris és Max Verstappen között. Norris négy körrel a vége előtt megelőzte Verstappent, de úgy, hogy a kanyar bejáratánál nem volt még előrébb a hollandnál, és előzés közben ő (is) elhagyta a pályát. A McLaren brit pilótája végül nem adta vissza a pozíciót a Red Bull-os riválisnak, ezért viszont az utolsó körben 5 másodperces büntetést kapott. Mivel a célban csak négy másodperc volt az előnye, ezért a leintés után helyet cseréltek, azaz Verstappen lett a harmadik, és Norris a negyedik.

Forma-1, F1, Amerikai Nagydíj, 2024, Lando Norris, Max Verstappen
Lando Norris és Max Verstappen óriásit harcolt az F1-es Amerikai Nagydíj dobogójáért
Fotó: ANGELA WEISS / AFP

Lando Norris nyilatkozata az F1-es Amerikai Nagydíj futama után

„Azért nem adtam vissza a pozíciót, mert 

azt hittem, szabályos volt a manőver. Úgy tűnik, nem volt az. 

Max is elhagyta a pályát, és ha valaki így védekezik, akkor azt gondoltam, megtarthatom a pozíciót. Ez így alakult, úgy érzem, én ott mindent jól csináltam, de nem én írom a szabályokat. Max remekül vezetett, jót csatáztunk" – mondta a pole pozícióból induló Lando Norris, aki elmondta, nem elégedett, mert nem vezetett elég jól, de a Ferrarik remeklése miatt szerinte a harmadik hely lett volna a maximum.

Max Verstappen is értékelt az austini verseny után

„Nehéz volt számomra a futam, sosem volt meg a tempóm ahhoz, hogy támadjak. Landóval kemény csatát vívtunk, mindent megpróbáltam, hogy magam mögött tartsam, és végül a dobogó egy kiváló eredmény. 

Megvan a véleményem a történtekről, de nem kell itt elmondanom, 

csak hagyom, hogy a versenybírók tegyék a dolgukat” – nyilatkozta a leintést követően Max Verstappen.

A történteknek köszönhetően öt versenyhétvégével a 2024-es F1-szezon vége előtt Verstappen előnye 51 helyett 57 pont Norrisszal szemben az összetett élén. Az idény október utolsó hétvégéjén, a Mexikóvárosi Nagydíjjal folytatódik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!