Itt van III. Károly első megszólalása

II. Erzsébet királynő halála, Királyi családfa, családfa, örökösök, öröklési vonal,
LANARK, SCOTLAND - SEPTEMBER 07: Prince Charles, Prince of Wales, known as the Duke of Rothesay while in Scotland, during a roundtable with attendees of the Natasha Allergy Research Foundation seminar to discuss allergies and the environment, at Dumfries House, Cumnock on September 7, 2022 in Lanark, Scotland. The Duke and Duchess of Rothesay visit Lanarkshire and the Scottish borders. (Photo by Jane Barlow - WPA Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Uralkodóként édesanyjáról emlékezett meg először hivatalos nyilatkozatban.
Vágólapra másolva!

"Szeretett édesanyám, Őfelsége, a királynő halála a legnagyobb szomorúsággal tölt el engem és családom minden tagját" - áll a nyilatkozatban.

III. Károly (akkor még Károly hercegként) két nappal ezelőtt Forrás: Getty Images/Jane Barlow

"Mélységesen gyászoljuk a nagyra becsült uralkodónő és a szeretett édesanya halálát. Tudom, hogy az elvesztését az egész ország, a (nemzetközösséghez tartozó) királyságok és a nemzetközösség, valamint számtalan ember fogja mélyen átérezni világszerte. A gyász és a változás ezen időszakában családom és én vigaszt találunk és erőt merítünk abból, hogy a királynőt oly sokan tisztelték és mély szeretettel viseltettek iránta" - zárul a közlemény.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!