Az oroszok közölték: lebombázzák a fegyverszállítmányokat, így háborúba sodorna minket a magyar ellenzék és Márki-Zay terve

MÁRKI-ZAY Péter ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ FOTÓ KÉPKIVÁGÁS konferencia Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré polgármester politikus SZEMÉLY
Budapest, 2019. december 9. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Az orosz katonák tűz alá vehetik azokat a fegyverszállítmányokat, amelyeket a nyugati országok küldenek Ukrajnának – közölte Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes az orosz állami televízióban. Vagyis Márki-Zay Péter és a baloldal tervével a magyar szállítmányok és a kárpátaljai magyarok is célponttá válnának.
Vágólapra másolva!

„Figyelmeztettük az Egyesült Államokat arra, ha más országokból fegyvereket küldetnek Ukrajnába, akkor az nemcsak veszélyes lépés, hanem ezáltal azok a konvojok is legitim célpontokká válnak„ – mondta Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes.

Ezzel még inkább egyértelművé vált, hogy életveszélyes az ellenzék és Márki-Zay Péter ötlete, miszerint hazánk területén keresztül szállítsanak fegyvereket Ukrajnába - írja a Metropol.

Ebben az esetben ugyanis a magyar szállítmányok és a kárpátaljai magyarok is célponttá válnának, és belesodródhatunk a háborúba.

Márki-Zay Péter Forrás: MTI/Mohai Balázs

Korábban Márki-Zay Péter arról beszélt, hogy Orbán Viktor „nem engedi a fegyverszállításokat áthaladni magyar területen. Orbán Viktor azt hazudja, hogy ezzel veszélynek tenné ki Magyarországot. [...] Nyilvánvaló, hogy ebben a konfliktusban ezek a fegyverek nem a magyarok ellen használandóak, ezek a magyarokat védik Ukrajnában. Az ukrajnai magyarokat és az ukrajnai ukránokat egyaránt védik azok a fegyverek, amiket az Európai Unió Orbán Viktor beleegyezésével szállít, Orbán Viktor mégis arról hazudik, hogy ezzel veszélynek tenné ki a magyarokat. Nem!" – mondta Gyurcsány jelöltje. akinek tévedését most már az orosz külügyminiszter-helyettes is megerősítette.

Jól látszik, hogy Márki-Zaynak halvány fogalma sincsen arról, mekkora veszélyt jelentene, ha a kormány tényleg fegyvert szállítana a háborúba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!