Itt a drámai amerikai bejelentés a háborúról

Horizontal TRANSPORT ARMED FORCES AIR TRAVEL PLANE AIRPORT WEAPON RELATION UNITED STATES-UKRAINE ARMY-UKRAINE
Amerikai gyártmányú FGM-148 Javelin vállról indítható páncéltörő rakétákat pakolnak egy ukrán katonai teherautóra
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Képviselőháza által tervezett védelmi kiadáscsökkentések nagy valószínűséggel nem érintik az Ukrajnának nyújtott katonai segítséget . Ezt az álláspontot fejtette ki Jake Sullivan, az Egyesült Államok elnökének nemzetbiztonsági tanácsadója január 9-én egy újságírói tájékoztatón - írta meg az Izvestia.
Vágólapra másolva!

– magyarázta.

Sullivan hozzátette, hogy "nem látja, hogyan lehet ezt a pénzt elvenni", mivel a Fehér Ház már eldöntötte. Azt is megjegyezte, hogy nem tartja lehetségesnek, hogy az új kongresszusban a törvényhozók kisebbsége bármilyen módon befolyásolja a Kijevnek történő segélyellátást Washingtonból.

– zárta gondolatait az elnöki tanácsadó.

Korábban a nap folyamán Oleg Szoskin, Leonyid Kucsma volt ukrán elnök egykori tanácsadója azt mondta, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök karrierje véget ér, ha a Kevin McCarthy elnök vezette amerikai kongresszus korrupciót fedez fel az ukránokat szánt segítség mögött.

Ezt megelőzően, január 7-én az amerikai kongresszus képviselőházának új elnöke, Kevin McCarthy bejelentette a Ház munkájának prioritásait, Ukrajna támogatásáról nem tett említést. Megjegyezte: a jogalkotók azon kötelezettségéről beszélünk, hogy biztosítsák az erős gazdaságot, az országon belüli biztonságot és szabadságot, valamint a kormány elszámoltathatóságát.

E tekintetben a kongresszusi képviselők úgy döntöttek, hogy leállítják Washington túlzott költekezését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!