Itt van Putyin rendkívüli beszéde: elmondta, mikor lesz vége a háborúnak

PUTYIN, Vlagyimir
Szamarkand, 2022. szeptember 16. Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozik a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) szamarkandi csúcstalálkozójának végén, 2022. szeptember 16-án. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin Szentpéterváron mondott beszédet a leningrádi blokád végének 80. évfordulója alkalmából.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök szerint lehetetlen volt békés úton rendezni az Ukrajnával kialakult helyzetet, mivel az ellenség folyamatos háborús előkészületeket folytatott. Hozzátette, hogy Ukrajnában rengetegen vannak, akik tisztában vannak a jelenlegi helyzettel és értik az összefüggéseket, valamint az ukrán vezetőség cselekedeteinek súlyát - írja az Izvesztija.

Putyin szerint mindig is zajlottak kísérletek arra, hogy visszahozzák a náci eszméket a Nyugaton, azonban semmi sem lehet mentség arra, ha valaki nácikkal kollaborál. Ma Ukrajnában viszont a nácizmust megpróbálják a függetlenségért vívott harc köntösébe bújtatni, Kijev továbbra is Banderát dicsőíti.

Vlagyimir Putyin szerint elkerülhetetlen volt a háború Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov

Az orosz elnök szerint Moszkva mostani cselekedetei azt kívánják elérni, hogy véget érjenek a harcok Donbaszban. Szerinte a luhanszki és a donyecki népköztársaságok területén a harcok 2014 óta folyamatosan zajlanak. Tankok, páncélozott járművek és katonai repülőgépek is a használt eszközök között szerepeltek.

- húzta alá Putyin.

Az orosz elnök szerint az ukránok módszeresen elpusztították azokat az embereket, akiknek bármilyen köze van az orosz kultúrához, az orosz nyelvhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!