Kiderült: ez a célja az amerikaiaknak Ukrajnával

Amerikai katonák az ukránoknak szállított HIMARS rakétarendszerrel
Vágólapra másolva!
Az egyik baloldali amerikai hírtelevízió arról tudósított, hogy mennyire jó az Egyesült Államoknak az, hogy élesben tesztelheti fegyvereit egy olyan helyen, ahol nem amerikaiak halnak meg az „adatgyűjtés" közben - írta Mandiner.
Vágólapra másolva!

A proxyháború előnyeit nem kell különösebben ecsetelni az Egyesült Államok mindenkori kormányának. Az USA mestere az olyan hadviselésnek, amelyben személyesen nem vesz részt, amerikai vér egy csepp sem hullik, mégis ő irányít.

Ha vérzik is, nem nekünk fáj

Joe Biden egyre nagyobb és egyre durvább fegyverekkel telepakolt szállítmányainak költségeit lassan már követni sem lehet.

Az azonban jól látszik, hogy a kezdeti óvatoskodás után a Fehér Ház vérszemet kapott, és egyre több olyan technikát szállít Kijevnek, amely miatt Putyin újra és újra az eszkaláció kockázatának növekedésére figyelmeztet – amire aztán Biden blöfföt emlegetve legyint újra és újra, egészen addig, amíg egyszer csak tényleg bekövetkezik.

Amerikai katonák az ukránoknak szállított HIMARS rakétarendszerrel Forrás: Origo

Az öltönyös hadviselésnek különösen remek lehetőséget biztosít az ukrajnai háború, amelyből a profit édes habját nem csak az amerikai fegyvergyártók, de a Pentagon is boldog szürcsöléssel hörpinti le. Az USA védelmi minisztériuma anélkül tudja az eddig raktáron heverő készleteinek szavatosságát és jelenlegi alkalmazhatóságát vizsgálni,

Az egyik baloldali amerikai hírtelevízió most folytatta a kitárulkozást. Elégedetten állapították meg,

milyen jó szolgálatot tesz az ukrajnai háború az amerikai fegyverrendszerek tesztelése során, és mekkorát profitál az USA-tól biztonságos messzeségben zajló háborúból a Pentagon és az amerikai fegyvergyártók diadalmas csapata.



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!