Kiderült az új ukrán haditerv

Bahmut, Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, háború, ágyú, katona
DONETSK OBLAST, UKRAINE - APRIL 03: Ukrainian soldiers of Da Vinci Wolves Battalion prepare to fire an artillery shell on the frontline area amid the Russia-Ukraine war in Donetsk Oblast, Bakhmut, Ukraine on April 03, 2023. Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Ukrajna a lehető legtöbb félrevezető jelzést adja ki, hogy ezzel összezavarja Oroszországot az ellentámadás előtt – írja a Politico portálra hivatkozva a Mandiner. A portál a lehetséges ukrán támadás esélyeit elemzi.
Vágólapra másolva!

A lap úgy véli, a mostani ukrán ellentámadás május közepén vagy június elején várható – addig is

Ukrajna a lehető legtöbb félrevezető jelzést adja ki, hogy ezzel összezavarja Oroszországot, amely így nem fogja tudni, mikor és hol fognak támadni a sok száz kilométer hosszú, félhold alakú frontvonalon.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Diego Herrera Carcedo

A Politico szerzője számba veszi a támadás lehetséges helyszíneit: lehet az például Harkiv környéke is, ahonnan már rég visszavonultak az oroszok, s régóta nem történik semmi – de talán nem véletlenül. Egy innen indított támadással az ukránok behatolhatnak a luhanszki területre, kiszoríthatják az oroszokat Szeverodonyeckből és újra Bahmutot fenyegethetik.

Ugyanakkor az északi támadás stratégiai előnyei jóval kisebbek, mintha délen támadnának. Akár Zaporizzsja, akár Herszon felől is indulhatna egy ukrán támadás Mariupol, Bergyanszk vagy épp Melitopol fel, amivel újra elszakíthatnánk az Oroszország és a Krím közötti szárazföldi összeköttetést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!