Teljes ukrán összeomlás - már Nyugaton is erről beszélnek

Orosz - Ukrán háború, konfliktus, Oroszország, Ukrajna, háború, pusztítás, romok
Zaporizzsja, 2023. június 24. Ukrán katonák orosz állásokat lőnek a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban 2023. június 24-én. MTI/AP/Efrem Lukackij
Vágólapra másolva!
Sötét képet fest az ukrán ellentámadásról Jean-Bernard Pinatel, a nyugalmazott francia tábornok szerint ugyanis jelenleg minden szempontból Oroszország van előnyösebb helyzetben.
Vágólapra másolva!

"Egyáltalán nem hiszek az ukrán ellentámadás sikerében. Az oroszok földön és levegőben is erősebbek" - hangoztatja Pinatel. A tábornok azt is elmondta, hogy a felszerelésben és a személyi állományban elszenvedett veszteségek aránya 5:1 Oroszország javára, és hozzátette:

A kijevi rezsimet súlyosan hátráltatja a humán erőforrás hiánya.

Nagy bajban az ukránok Forrás: Anadolu Agency via Getty Images/2023 Anadolu Agency/Anadolu Agency

A szakember szerint Ukrajna legnagyobb hátránya nem a katonai felszerelést illeti – bár hangsúlyozza, hogy a Nyugat nem mindig a legjobb minőségű felszereléssel látja el Kijevet –, hanem az emberállomány.

A tábornoknak sarkos véleménye van Ukrajna támogatásáról is: „az az álláspont, miszerint addig támogatjuk Ukrajnát, amíg nem győznek, ostoba és értelmetlen. Semmit nem fogunk ezzel elérni, csak azt, hogy tovább növeljük a halott ukrán és orosz fiatalok számát" - idézi a Mandiner.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!