Fővárosi fürdőkörkép: ahova érdemes menni strandolni, és ahova nem

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet kiderítette, hogy milyen állapotban vannak a fővárosi fürdők és mennyibe kerülnek a belépőjegyek. Azt is összeszedték, hogy hol zajlanak jelenleg felújítások, ami miatt részleges lezárásokra került sor, illetve mely létesítmények vannak zárva.
Vágólapra másolva!

Folyamatos a felújítás a Széchenyi fürdőben, amely Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, nemrég megújult az I. szauna, jelenleg zajlik a beltéri medencéknél a járóburkolat cseréje, a kupola és a medencék felújítása. Őszre ütemezték az úszómedence teljes körű felújítását. A jegyek 13 ezer forintba kerülnek.

A Dandár fürdő viszont zárva tart – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. A fürdő teljes beltéri részének felújítása június közepén kezdődött, és a tervek szerint július végén újranyithat a fürdő.

A Szent Lukács gyógyfürdőben most kevesebb hely jut a napozni vágyóknak, bár a fürdőszolgáltatások működnek. Tavaly szeptemberben, a szezon végével kezdődtek el a felújítások, de nem várt nehézségek miatt a napozók nagyjából kétharmadát le kellett zárni.

Ezzel szemben a szezonra elkészült a Palatinus csaknem százéves, mechanikus hullámgépének felújítása, így a strandot bárki látogathatja. 

A belépő hétköznap ötezer forint, hétvégén ötezerötszáz forint. 

A Rudas fürdő felújítása egész jól áll, ott a tető rekonstrukciójának az utolsó üteménél tartanak, ide a felnőtt belépő minden zónába kiemelt időszakban 13.200 forint. 

A Pesterzsébeti fürdőben a jegyár 5500 forintba kerül a jegy hétvégén és ünnepnapokon. 

Széchenyi fürdő
A Széchenyi fürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma
Fotó: MTI/Balogh Zoltán 

Közben elkészült a műemléki Gellért fürdő rekonstrukciójának koncepcióterve, amely az engedélyezési terv a megvalósíthatósági tanulmány alapja lesz.

A továbbiakról a Fővárosi Közgyűlés dönt. A Gellért jelenleg is várja a hűsölni vágyókat, a szekrényes belépő 13 ezer forintba kerül. 

A több mint tizenöt éve zárva tartó Rác fürdő rekonstrukciójának indítását a Fővárosi Közgyűlés 2023 őszén jóváhagyta, azóta a felújítási tervek elkészültek. A beruházás forrásigénye miatt azonban a folytatáshoz a Fővárosi Közgyűlés döntése szükséges. 

Nem túl egyszerű a helyzet a Király fürdő épülete táján már hosszú évek óta, ugyanis az jogi helyzetét tekintve bár száz százalékban állami tulajdonú, a fővárosi önkormányzatnak ingyenes használati joga van. 

Ahogy az Origo beszámolt róla, tovább bővült a fővárosi strandok palettája, ugyanis június végén egy újabb ilyen létesítmény nyitotta meg a kapuit a főváros XVII. kerületében, az Újlak utcában. A látogatókat különféle szórakozási lehetőségek, frissítők és barátságos környezet várja. A felnőtt belépő 2200 forint, a diák és a nyugdíjas belépő 1200 forintba kerül. Számos más jegytípus és családi belépőjegyek is vanak.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!