A párizsi olimpia is érintett az informatikai leállásban

Párizs 2024, olimpia
Ebben az olimpiai faluban laknak majd a magyar sportolók is
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A Microsoft üzemzavara rengeteg problémákat okoz világszerte, egyre több országra, rendszerre van hatással. Korábban már megírtuk, hogy leállt az American Airlines összes járata, de több légitársaság is beszüntette a munkát; összesen eddig körülbelül 1000 járatot töröltek. Televíziócsatornák álltak le, műtéteket kellett elhalasztani. A legfrissebb hírek szerint az egy hét múlva kezdődő párizsi olimpiát is érinti a probléma.
Vágólapra másolva!

A július 26-án kezdődő párizsi olimpiát is érinti a Microsoft üzemzavara a szervezőbizottság szerint - írja a Daily Mail

A Reuters hírügynökség információi szerint azonban úgy fogalmaztak, hogy

erre az esetre is kidolgoztak egy tervet.

Párizs 2024, olimpia
Ebben az olimpiai faluban laknak majd a magyar sportolók is
Fotó: Emmanuel Dunand / AFP

Több cikkben számoltunk be arról, hogy járatokat állítottak le, tévécsatornák, repülőterek és bankok függesztették fel működésüket, sőt még műtéteket is el kellett halasztani.

A Microsoft-felhasználók világszerte jelezték a problémát. A technológiai óriásvállalat pénteken közölte, hogy fokozatosan javítja a Microsoft 365 alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférést érintő problémát. A kiesés oka, pontos jellege és mértéke nem egyértelmű. 

A vállalat X-posztjaiban pénteken korábban arról számolt be, hogy a helyzet javul, de közben egyre súlyosbodó kiesésekről, problémákról érkeztek jelentések világszerte.

Két lübecki és kieli kórház kénytelen volt lemondani a mára tervezett műtéteket is. A betegellátás és a sürgősségi ellátás a szokásos módon folytatódik.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!