Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Tűzforró autóban hagyta a gyermekét egy amerikai pár

Atlanta,Police,Car
Atlanta, Ga USA - 06 07 20: Atlanta police car and officer on cellphone
Vágólapra másolva!
Súlyos emberölés vádjával tartóztatták le azt a fiatal floridai házaspárt, akik a kocsijukban hagyták hónapos gyermeküket a július 4-ei ünnepség után.
Vágólapra másolva!

– mondta Grady Judd Polk megyei seriff a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A szülők, Joel és Jazmine Rondon három gyermekükkel egy július 4-i ünnepségen vettek részt, amikor pedig hazaértek a 18 hónapos gyermeküket az autóban hagyták.

A hatóságok szerint nem baleset történt, a keddi partin ugyanis mindkét szülő ivott és drogozott. Ezt támasztja alá a rajtuk végzett drogteszt, amely tizenhét órával a hazaérkezésüket követően

pozitív lett alkoholra, marihuánára, a férjnél pedig metamfetaminra is.

A rendőrség állítása szerint a férjnek kellett volna bevinnie a csecsemőt a házba, de amikor visszafordult a gyerekért, látta, hogy az autó ajtajai zárva vannak, így azt feltételezte, hogy a felesége már bevitte a 18 hónapos kislányt. Egyik szülő sem kérdezte meg a másiktól, hogy ténylegesen bevitték-e a gyermeket.

A jelentés szerint Joel Rondon délelőtt 11 óra körül kérdezte meg a 8 éves gyermekétől, hogy hol van a 18 hónapos csecsemő. A 8 éves gyermek nem tudta megmondani, ezért Joel Rondon körbenézett a házban, így találva meg a kicsit az autóban, ami a tűző napon, a kocsifelhajtón állt.

A boncolás megállapította, hogy

a halál oka hipertermia volt, ami az autóban tapasztalható magas hőfok miatt alakult ki.

Joel és Jazmine Rondont csütörtökön letartóztatták és a Polk megyei börtönbe szállították. Joel Rondon büntetett előéletű, letartóztatásai 15 éves koráig nyúlnak vissza.

Judd szerint a szülők megbánást tanúsítottak, valamint elismerték, hogy ittak és marihuánát fogyasztottak.

A 6 és 8 éves gyerekek a rokonoknál vannak. A floridai gyermek- és családügyi minisztériummal felvették a kapcsolatot.

A Nemzeti Biztonsági Tanács szerint évente körülbelül 38 15 év alatti gyermek hal meg hőgutában, amiért a forró autóban hagyták őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről