Itt van Zelenszkij világháborús bejelentése

DUDA, Andrzej; ZELENSZKIJ, Volodimir
Varsó, 2023. április 05. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél az Andrzej Duda lengyel elnökkel tartott kétoldalú megbeszélést követő közös sajtóértekezletükön a varsói államfői palotában 2023. április 5-én. Duda közölte, hogy Lengyelország további biztonsági garanciákat próbál elérni a NATO-ban Ukrajna érdekében. MTI/EPA-PAP/Marcin Obara
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Ukrajna akkor áll majd készen a tárgyalásokra Oroszországgal, miután az ukrán fegyveres erők elérnek az ország 1991-es határaihoz - jelentette ki a Pedro Sanchez spanyol miniszterelnökkel közösen tartott kijevi sajtótájékoztatóján az ukrán vezető.
Vágólapra másolva!

Zelenszkij szerint a 2022. február 24-i határok, amikor az orosz csapatok teljes körű inváziót indítottak Ukrajna ellen, "nem a mi határaink" - írja a Meduza.

"Tehát még egyszer hangsúlyozzuk:

- mondta Zelenszkij.

Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök Forrás: MTI/EPA-PAP/Marcin Obara

A The Washington Post forrásai szerint az ukrán hatóságok William Burns CIA-főnök júniusi, előre be nem jelentett ukrajnai látogatása során "ambiciózus stratégiát" mutattak be az orosz csapatok által elfoglalt ukrán területek elleni támadásokra.

A terv szerint az ukrán fegyveres erők 2023 őszéig "jelentős területeket" kívánnak visszafoglalni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!