Novák Katalin: A gyerekek jövőjét ne tegye tönkre a háború!

Vágólapra másolva!
A gyermekek a háború legfőbb áldozatai, és mindent el kell követni, hogy a gyerekek jövőjét ne tegye tönkre a háború – mondta Novák Katalin a Kijevi Platform szerdai ülésén. Felszólalásában rámutatott arra is a magyar államfő, hogy Magyarország több száz ukrán gyerek nyaralását segíti és segíteni fogja a jövőben is.
Vágólapra másolva!

"Nem kérdés, hogy tiszta beszédre van szükségünk a mostani helyzetben, és jómagam is ennek a pártján állok" – mondta Novák Katalin a Krími Pltatform szerdai ülésén. Az államfő Kijevben kifejtette, hogy Magyarország elutasítja Ukrajna orosz invázióját, és a háborús bűnösök ellen megfelelően fel kell lépni. "Kárpátalján volt alkalmam megünnepelni a nemzeti ünnepünket, és azzal az üzenettel jöttem, hogy a magyarok egy sikeres és békés Ukrajnában érdekeltek." Szólt a szerdai bucsai látogatásáról, valamint a zahalci óvoda meglátogátásáról is.

Novák Katalin üdvözölte a Krími Platform mostani állásfoglalását, miszerint az országok szuverenitását és területi integritását tiszteletben kell tartani.

Magyarország továbbra is békés megoldás mellett áll. Szót ejtett arról is, hogy hazánk több mint kétmillió ukrán menekültön segített, és a továbbiakban is mindent megad nekik.

Novák Katalin: A háború nem teheti tönkre a gyermekek jövőjét Forrás: Novák Katalin/Facebook

Az államfő kifejtette, hogy a gyermekek a háború legfőbb áldozatai. Mindent el kell követni, hogy a gyerekek jövőjét ne tegye tönkre a háború – mondta az államfő. A gyermekek jelentik a jövő szabadságát és a fejlődését. Szólt arról is, hogy Magyarország több száz ukrán gyerek nyaralását segíti és segíteni fogja a jövőben is. "A legfőbb kívánságom, hogy legyen béke a két ország között, és ezen az úton Budapest mindent elkövet a megállapodás érdekében." Beszámolt arról is, hogy éppen ezért a következő napokban Rómába utazik, ahol Ferenc pápával is a jövőbeli béke esélyeiről tárgyal majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!