37 év után sikerült lezárnia egy gyilkosságot a floridai rendőrségnek

Vágólapra másolva!
Egy DNS-elemzés segítségével a rendőrség be tudta azonosítani azt a gyilkost, aki közel 37 évvel ezelőtt brutálisan meggyilkolt egy floridai nőt az otthonában - közölték a hatóságok hétfőn.
Vágólapra másolva!

Teresa Lee Scalfot 1986. október 27-én ölték meg Floridában lévő otthonában.

A nyomozók megállapították, hogy a támadás szexuális indíttatású volt - közölte a hivatal. Scalf a nyakán súlyos vágási sérülést szenvedett el.

A gyanúsítottra nem akadtak rá a nyomozók, azonban a tett helyszínén olyan vért találtak, amely nem Scalftól származott. A bizonyítékot bevitték vizsgálatra, azonban

- mondták a tisztviselők.

2022-ben egy magánlaboratórium is elemezte a vérmintát, amely alapján aztán eljutottak a nyomozók az ismeretlen gyanúsított távoli rokonaihoz. Ezeket a rokonokat kihallgatták, és hamarosan

a nyomozók fókuszába egy Donald Douglas nevű férfi került, aki a gyilkosság idején közvetlenül Scalf mögött lakott.

Douglast 1986-ban a nyomozók már kihallgatták a környéken végzett rutinellenőrzés során, de akkor "nem volt bizonyíték arra, hogy a gyilkossággal kapcsolatba hozható lenne" - mondta a rendőrség.

A nyomozók DNS-mintát szereztek Douglas egyik fiától, és az összehasonlítás után a genetikai elemzés megerősítette, hogy a Scalf meggyilkolásának helyszínén talált vér Douglasé volt.

Douglas 2008-ban, 54 évesen természetes halállal halt meg - közölte a seriff hivatala. Scalf meggyilkolásakor 33 éves volt - írja az CBS News.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről