A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Folytatódik a vadászat az arab terroristák után Gázában

conflict Horizontal izrael gáza
Folytatódtak az izraeli légicsapások Gáza városában
Vágólapra másolva!
Megérkezett az első amerikai fegyverszállítmány Izraelbe, a Földközi-tengeren pedig már amerikai hadihajók cirkálnak Izrael közelében. 1200-ra emelkedett az izraeli, és 900 fölé a palesztin áldozatok száma. Ez történt az éjjel.
Vágólapra másolva!

Az izraeli hadsereg folytatta ellentámadásait Gáza ellen. Több tucat vadászgép több mint 200 célpontot mért be Al-Furqanban. Ez a harmadik csapás a térségben az elmúlt 24 órában, amikor a hadsereg több mint 450 célpontot támadott. A Gázai övezet északi részén található Al-Furqan a Hamász terrorszervezet terrorközpontjaként szolgál.

Megérkezett Izraelbe az első amerikai fegyvereket szállító repülőgép

az ország déli részén található Nevatim légibázisra. A szállítmány tartalmát nem hozták nyilvánosságra.

A Földközi-tenger keleti zónájába érkezett a USS Gerald R. Ford amerikai anyahajó, rajta támadó- és támogató repülőgép-osztagokkal, emellett rakétahordozó cirkálók és rakétarombolók foglaltak el pozíciókat Izrael közelében.

Folytatódtak az izraeli légicsapások Gáza városában Forrás: AFP/Mahmud Hams

Friss összesítés

Legalább 1200 izraeli halt meg

a Hamász támadásaiban – jelentette az izraeli közszolgálati műsorszolgáltató. Korábban 1000 áldozatot erősítettek meg hivatalosan. Az izraeli légicsapások 900 halálos áldozatot követeltek Gázában. További 4500 ember megsebesült.

Közel 260 ezer ember kényszerült elhagyni otthonát a Gázai övezetben – közölte az ENSZ palesztin menekülteket segítő ügynöksége. A segélyszervezet szerint több menhely is túlzsúfolt, és korlátozott a hozzáférés az ivóvízhez, kevés a tisztítószer, a matrac és a takaró.

Hírszerzési adatok

Sajtóértesülések szerint az egyiptomi hírszerzéstől valóban

érkezett figyelmeztetés

Tel-Avivba a Hamász-támadássorozata előtt. Benjámin Netanjahu miniszterelnök hivatala eddig tagadta, hogy bármilyen előzetes tudomása lett volna a támadásról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!