A tokiói izraeli nagykövetségnek hajtott egy autó

Tokió, 2023. november 16. Rendőrök a tokiói izraeli nagykövetség előtt, ahol ideiglenes védőkerítésnek ütközött egy gépkocsi 2023. november 16-án. A jármű vezetőjét őrizetbe vették, de egyelőre nem ismeretes, hogy mi volt az autós indítéka, és hogy szándékosan hajtott-e bele a torlaszba. MTI/EPA/Majama Kimimasza
Vágólapra másolva!
A tokiói izraeli nagykövetség előtt elhelyezett ideiglenes védőkerítésnek ütközött csütörtökön egy autó, melynek vezetőjét a rendőrség médiajelentések szerint őrizetbe vette.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem tudni, hogy mi volt az autós indítéka, és hogy szándékosan hajtott-e bele a kerítésbe.

Tiltakozók az utóbbi időben gyakran tüntetnek a nagykövetség előtt Izrael gázai támadása ellen, ezért a rendőrség kordont vont az épület elé.

Az ötvenes éveiben járó autóvezetőt, aki állítólag egy szélsőjobboldali csoport tagja, a helyszínen őrizetbe vették - jelentette az NHK japán műsorszóró és más médiaforrások.

Rendőrök a tokiói izraeli nagykövetség előtt, ahol ideiglenes védőkerítésnek ütközött egy autó Forrás: MTI/EPA/Majama Kimimasza

A tokiói tűzoltóság közölte, hogy kivonult a helyszínre, miután arról értesítették, hogy egy személy megsérült. Médiajelentések szerint egy rendőrről van szó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről