A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:35AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Máté Gábor és Ascher Tamás gátlástalanságának nincs határa - elmondjuk, hogyan trükköznek

Máté Gábor, Ascher Tamás,
Vágólapra másolva!
Elérte az Origo riportere előbb Ascher Tamást, a Katona József Színház főrendezőjét, majd Máté Gábort, a botrányszínház igazgatóját. A kérdés egyszerű volt: normálisnak tartják-e, hogy színházuk 30 százalék kedvezménnyel adja a jegyeket a Gyurcsány-párt tagjainak. Mint ismert, a színház fenntartója a főváros, a főpolgármester Karácsony Gergely, legerősebb frakciójuk pedig Gyurcsány Ferenc pártja. Máté Gábor pedig több mint 6 millió forint jutalmat kapott a baloldali vezetésű fővárostól. És ezután jött a kedvezményjegy a DK tagjainak. Elmondjuk, hogyan trükközött a válaszadással az igazgató és a főrendező.
Vágólapra másolva!

Ahogy megírtuk, Ascher Tamás először eljátszotta, hogy fogalma sincs a botrányról - rendkívül hihető -, majd amikor Máté Gábortól (a színjáték szerint) megtudta, hogy miről van szó, azt közölte, neki ehhez semmi köze, ez Máté Gáborra tartozik.

Majd amikor Máté Gábort elérte az Origo, az igazgató arra hivatkozott, hogy ő már mindent megírt a Magyar Nemzetnek.

Ami ugye hazugság: nem írt meg mindent, arra a kérdésre meg főleg nem válaszolt, hogy nem találja-e aggályosnak (magyarul: szerinte normális-e), hogy egy politikai pártnak (egyetlen pártnak, éppen a fenntartó vezető pártjának) ilyen pofátlan kedvezményt ad.

Máté Gábor igazgató komoly bajban van Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Vagyis, így oldotta meg a Máté Gábor-Ascher Tamás kettős, hogy ne kelljen számot adni botrányukról. Így trükköznek, így lapítanak.

A Katona megmosolyogtató közleménye szerint egyébként az MTA-nak, az ügyvédi kamarának vagy bankoknak is adnak kedvezményt (tegyük hozzá: páratlan szociális érzékenység, hogy akadémikusoknak, ügyvédeknek és bankároknak adnak olcsóbb jegyeket, pontosan ez a réteg az, amely nem tudja megfizetni a színházjegyeket). És egyébként is tartottak Black Friday-t, 40 százalék kedvezménnyel. (Hol a híres Katona-telt ház??? Lehet, hogy ez is csak hazugság???)

Ascher Tamás Forrás: MTI/Czimbal Gyula

És - bizonyítva, hogy politikailag mennyire semlegesek - a közleményben szidni kezdték a kormány gazdaságpolitikáját.

Az Origónak egyébként még baloldali vagy ahhoz közelinek mondható színházvezetők is abszurdnak tartották a Katona párttámogatását.

Gyurcsány Ferenc pártjának 30 százalék kedvezménnyel adják a jegyeket a Katonában Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a Katona feltehetően bűncselekményt követett el. Túl az egész akciójuk - fogalmazzunk így - pofátlanságán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!