Egy férfi lett az év nője a Glamour magazinnál

Vágólapra másolva!
A Glamour magazin egy férfinak született transznemű modellt nevezett meg a 2023-as Év Női díjazottjai között. A magazin november 1-jei számában Geena Rocero Fülöp-szigeteki modellt mutatta be.
Vágólapra másolva!

A filippínó modell karrierje akkor kezdődött, amikor egy felnőtt drag queen felkészítette az akkor 15 éves Rocerót egy színpadi showra.

Tigerlily Garcia Temporosa drag előadó, feltörekvő csillagnak nevezte Rocerót.

A Fülöp-szigeteken már jóval régebb óta nyíltan elfogadják a drag előadásokat, mint az Egyesült Államokban, azonban a transzneműek ott nem kapnak olyan szintű állampolgári jogokat, mint az USA-ban.

Amikor Rocero az Egyesült Államokba költözött, a dolgok elég gyorsan megváltoztak a modell számára. Rocero kifejezetten meleg férfiaknak szóló versenyeken is indult. 2000-ben megnyerte a "Ms. Gay Universe" szépségversenyt.

Ezt a győzelmet követően Rocero az Egyesült Államokba költözött, és modellkarrierbe kezdett anélkül, hogy a munkaadóknak elmondta volna, hogy férfi.

14 évvel később Rocero úgy döntött, hogy nővé operáltatja magát.

A Glamour nem az első médium, amely egy biológiai férfit nevez meg az év nője díjazottként, vagy más módon ünnepli a férfiszületésű transz modelleket és személyiségeket - írta a BreitBart.

(Borítókép: Instagram)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!