Őrjöngenek az amerikaiak, elképesztő sikert ért el Oroszország

Vágólapra másolva!
Az orosz-ukrán háború nyomán megnőtt a kereslet a Szu-35-ös harci gépek és a Ka-52-es katonai helikopterek iránt.
Vágólapra másolva!

A Rosztech vezérigazgató-helyettese, Vlagyimir Artyakov elmondta, hogy harctéri teljesítményük miatt egyes eszközök iránt jelentősen nőtt a kereslet.

- emelte ki a legkeresettebb eszközöket, hozzátéve, hogy vannak olyan irányítórendszerek és kézi fegyverek is, melyek az ukrán–orosz háborúban mutatott megbízhatóságukkal felkeltették a fegyverpiac szereplőinek érdeklődését.

Az orosz fegyverexport volumenének csökkenésével kapcsolatos aggodalmakra válaszolva a Rosztech tisztviselője cáfolta a Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) által márciusban közzétett adatait, mely szerint szerint

a fegyverexportban 2018–22 között az Egyesült Államok részesedése 33 százalékról negyvenre nőtt, míg Oroszországé 22 százalékról 16-ra csökkent a 2013–17-es időszakhoz képest.

A Roszoboronexport rendelésállománya stabilan több mint négybillió rubel feletti és folyamatosan azon dolgoznak, hogy terjeszkedjenek a baráti országok felé, népszerűsítve a fegyveres erők és csapatok minden típusának termékeit. A legígéretesebb területeknek jelenleg a légierő, a légvédelem, a páncélozott járművek és a kézi lőfegyverek számítanak.

A nemzetközi piacon is megjelennek az orosz drónok

Oroszország a Dubai Air Show-n értékesíti fegyvereit a potenciális vásárlóknak, és itt jelentették be azt is, hogy orosz drónok lépnek be a nemzetközi piacra.

Ezek először Indiában jelennek meg.

A drónokat az indiai mezőgazdaságban és a hegyvidéken fogják használni.

A forró és párás éghajlat, a magas hegyvidéki területek komoly kihívást jelentenek, de az orosz vállalat kész fejleszteni a drónmodelleket és új technológiákat alkalmazni.

A Szu–35-ös nem véletlenül népszerű a fegyverpiacon

A harci repülőgép működéséről készült egy videó, amely azt mutatja be, hogy mire képes a Szu-35-ös.

Egy gyakorlat során a feltételezett behatoló szerepét a Belarusz Köztársaság légierejének Szu–30SM típusú repülőgépének legénysége játszotta.

A felszállás után a szolgálatban lévő Szu–35-ös vadászgép megközelítette a légi célpontot, azonosította azt, és rádión közölte vele, hogy a legközelebbi repülőtéren le kell szállnia.

Miután ennek nem tett eleget, a Szu–35-ös személyzete számos olyan manővert hajtott végre, amelyek megnehezítették a támadó repülőgép további repülését. A légi fegyverek harci használatára való felkészültségét is demonstrálták a gyakorlat során, melynek eredményeként a támadó repülőgép a baranovicsi repülőtéren szállt le, ahol a katonai rendőrség egyik egysége blokkolta a támadónak vélt gépet, a személyzetet pedig őrizetbe vette.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!