A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hatalmasak az ukrán veszteségek, nem érkezik a támogatás, Oroszország újabb települést foglalt el

Ukrajna, Oroszország, konfliktus, háború,
Már több mint két éve zajlik az orosz-ukrán háború
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 731. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.

 

06:27
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

06:28
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

ENSZ-főtitkár: Legfőbb ideje a békének Ukrajnában

Az ukrajnai harcok végét sürgette António Guterres ENSZ-főtitkár a világszervezet Biztonsági Tanácsának (BT) - az ukrajnai háború kitörésének második évfordulója alkalmából - összehívott pénteki ülésén New Yorkban. "Legfőbb ideje a békének, egy igazságos békének, amely az ENSZ alapokmányán, a nemzetközi jogon és a közgyűlés határozatain nyugszik" - jelentette ki Guterres. A világszervezet vezető diplomatája egyben óva intett a konfliktus kiterjesztésétől Kelet-Európában.

Mint mondta,

számos háborús bűncselekményt kell kivizsgálni és az elkövetőket felelősségre kell vonni. 

"Számos ukrán valós rémálmot él meg gyermekei elvesztésével" - mondta az ENSZ főtitkára. Hangsúlyozta, hogy az érintett gyerekeket, akiket részben Oroszországba vittek, vissza kell adni családjaiknak. (MTI)

06:33
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz drón és rakétatámadás

Az ukránok az éjjel 12 drónt és 2 rakétát lőttek le az ország déli részén - írta a Kyiv Independent az ukrán déli védelmi parancsnokság jelentése alapján. Ebben az áll, hogy az oroszok iráni Shahed és KH 59-es rakétákkal támadtak, utóbbiakat az Azovi-tengerről lőtték ki. 

 

07:04
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

ENSZ-adat a háború ukrajnai civil áldozatairól

Legalább 10 582 polgári személy meghalt,  közel 20 000 megsebesült az ukrajnai teljes körű orosz invázió 2022. februári kezdete óta - közölte az ENSZ ukrajnai emberi jogi megfigyelő missziója (HRMMU).

 

07:50
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint tízezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarországra tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 4889 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5786 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 
A tájékoztatás szerint a beléptetettek közül a rendőrség 27 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)

08:23
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Litvánia üzent az ukránoknak a háború 2. évfordulóján - videó

"Az orosz invázió 2. évfordulóján Zelenszkij elnökhöz és minden ukránhoz a legnagyobb tisztelettel fordulok. Legyőzhetetlenül és töretlenül ebben a szörnyű háborúban, dicsőséges példát mutattatok minden nemzetnek. Litvánia mindig veletek lesz! - mondta Gitanas Nauséda litván elnök. 

 

09:50
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz kémrepülőgépet lőttek le az ukránok pénteken

Az ukrán erők pénteken lelőttek egy orosz kémrepülőgépet – közölte a légierő főnöke. 


 

10:28
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Intenzíven támadnak az oroszok

Orosz drónok pénteken már második egymást követő éjszaka támadták az ukrajnai fekete-tengeri Odesa kikötőjét, csapást mértek egy lakóépületre, egy ember meghalt, hárman pedig megsebesültek - közölte a regionális kormányzó. Összesen hat ember meghalt és 12 megsebesült különböző ukrajnai régiókban 24 óra alatt.


 

11:15
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz dróntámadás Dnyiproban

Orosz drón csapódott be egy lakóházba az ukrajnai Dnyipro városában, Ukrajna délkeleti részén, és a péntekre virradó éjszaka végrehajtott kereső- és mentőakció két halottat talált. A két legfelső emelet megrongálódott - közölte Szerhij Liszak, a dnyipropetrovszki régió kormányzója a Telegramon.


 

11:56
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

A front közelében is támadtak az oroszok

Egy civil meghalt Myrnohrad városában, 21 ház, egy iskola és egy többszintes lakóépület pedig megrongálódott a Donyecki területen, a front közelében végrehajtott támadásban - közölte Olekszij Kuleba, Volodimir Zelenszkij hivatalvezető-helyettese.


 


 

12:40
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna drónokkal támadta az orosz acélművet

Ukrajna az éjszaka folyamán drónokkal támadott meg egy, az orosz Novolipetszki RAO-hoz tartozó acélgyárat a GUR katonai hírszerző ügynökség és az SZBU biztonsági szolgálat közös akciójában - közölte szombaton egy ukrán forrás, írja a brit sajtó. A forrás a Reutersnek elmondta, hogy a támadás következtében az üzemben nagy tűz keletkezett, és a személyzetet evakuálták.

Az ebből a vállalkozásból származó nyersanyagokat orosz rakéták, tüzérség, drónok gyártására használják. Ezért ez egy legitim cél Ukrajna számára"

 - mondta a forrás, anélkül, hogy pontosította volna az üzem helyét.


 

13:26
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Kijevbe érkeztek a nyugati vezetők

Négy nyugati vezető - Olaszország, Kanada és Belgium miniszterelnöke, valamint az Európai Bizottság elnöke - szombaton Kijevbe érkezett, hogy az évforduló alkalmából szolidaritást vállaljon Ukrajnával. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök szombaton Kijevből videokonferenciát tart, amelyen a G7 vezetői vesznek részt, és amelyre meghívták Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is.


 

14:15
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Cameron óva intette az ENSZ-szövetségeseket

David Cameron óva intette az ENSZ-t a "fáradtságtól" és a "megalkuvástól" Oroszország ukrajnai háborúja miatt, miközben arra sürgette a szövetségeseket, hogy továbbra is támogassák Kijevet - írja az Independent. A brit külügyminiszter New Yorkban, a moszkvai invázió második évfordulójának előestéjén tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a világnak "fel kell ismernie, hogy a feladásnak milyen ára van".

 
 

15:07
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Az angolok újabb segélyt küldenek

Az Egyesült Királyság 8,5 millió fontot ígért a Vöröskeresztnek és az Ukrán Humanitárius Alapnak humanitárius támogatásra Oroszország teljes körű inváziójának második évfordulója alkalmából - írja a The Guardian. David Cameron külügyminiszter ezt mondta: 

Az ukránok bátran védik földjüket Oroszország brutális inváziójával szemben, de az elmúlt két év háborúja tragikus hatással volt emberek millióira szerte Ukrajnában. Családok szakadtak szét, városok és falvak pusztultak el, és létfontosságú polgári infrastruktúra semmisült meg. Az Egyesült Királyság kiáll Ukrajna mellett, és elkötelezetten támogatja a háború borzalmait átélő, legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő ukránokat".


 

15:48
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Állítólag az ukrán biztonsági szolgálatok állnak az orosz acélgyár elleni támadás mögött

Az orosz-ukrán határtól mintegy 400 kilométerre található üzem az NLMK elsődleges termelőüzemeként szolgál. Az NLMK acéltermelésének 80%-át adja, és 18%-kal járul hozzá a teljes orosz acéltermeléshez - írja az ukrán média.

16:36
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

A nyugati szövetségesek nyilvánosan megerősítik Ukrajna támogatását a háború évfordulóján

 "Ukrajna jövője az Európai Unióban van" - olvasható Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke által kiadott közös nyilatkozatban.

17:22
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb biztonsági megállapodást kötött Ukrajna

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton közölte, hogy Kijevben kétoldalú biztonsági megállapodást írt alá Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel.


Kanada Olaszországhoz, Nagy-Britanniához, Németországhoz, Franciaországhoz és Dániához csatlakozva 10 évre szóló biztonsági megállapodást kötött Kijevvel.


A megállapodások célja, hogy megerősítsék Ukrajna biztonságát, amíg az ország el nem éri célját, hogy a nyugati katonai szövetség, a Nato tagjává váljon - írja a The Guardian.

18:10
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Kiadták Navalnij holttestét az anyjának

Kiadták Alekszej Navalnij börtönben meghalt orosz ellenzéki politikus holttestét az anyjának - közölte szombaton az X mikroblog portálon Kira Jarmis, a néhai politikus szóvivője.
 

Hozzátette: egyelőre nem tudni, hogy "a hatóságok megakadályozzák-e, hogy a temetést a család kívánsága szerint tartsák meg, úgy, ahogyan Alekszej megérdemli".Navalnij családja és a munkatársai egy hete követelik a február 16-án egy szibériai büntetőtáborban meghalt 47 éves ellenzéki politikus holttestének kiadását.

18:57
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna támogatását fontolgatja a holland választások győztese eddigi álláspontjával ellentétben

Ukrajna katonai támogatását fontolgatja a holland választások győztese, Geert Wilders radikális jobboldali politikus, aki ezt szombaton jelezte, miután szakított a fegyverszállítást ellenző korábbi álláspontjával.
 

Wilders, aki az új kormány élére szeretne állni, miután a nacionalista Szabadságpárt (PVV) győzött a novemberi parlamenti választásokon, hónapokig azzal érvelt, hogy Hollandiának le kellene állítania fegyverek Ukrajnába szállítását, mert arra saját magának van szüksége.
    

Hollandia egyike az élenjáró országoknak az Ukrajnának nyújtott katonai segítség terén, az erre fordított összkiadás 2024 végére várhatóan meghaladja majd a 4,5 milliárd eurót (1730 milliárd forint).

19:58
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán elnök a háború második évfordulóján: "győzni fogunk"

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ukrajnai háború kitörésének második évfordulója alkalmából közvetített szombati videoüzenetében ismét kijelentette, hogy hazája győzni fog az orosz agresszióval szemben.
 

Zelenszkij a Kijev közelében található Hosztomel katonai repülőterén fogadta az évfordulón Ukrajnába látogató Giorgia Meloni olasz, Alexander De Croo belga és Justin Trudeau kanadai kormányfőt, valamint Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, akiknek a célja szolidaritásuk ismételt kinyilvánítása volt.

Az ukrán elnök beszédében hozzátette: "A győzelemért harcolunk 730 napja, és amikor győzünk, az életünk legszebb napja lesz".

20:41
február 24, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb becslés jött ki az orosz háborús veszteségekről

A Meduza és a Mediazona független orosz médiumok február 24-én közzétett közös kutatása szerint az orosz-ukrán háború kezdete óta az orosz oldalon eddig 83 ezer katona halt meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!