Fordulat jöhet Zaporizzsja térségében, az ukrán katonák nem bírnak az orosz erővel

Események

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, háború
Ukrán katonák foglalnak el lőpozíciót a donyecki régióban
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 738. napjáról.

 

06:19
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

06:20
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett

Légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett – jelentette vasárnap az orosz védelmi minisztérium.
 

„Ma este leállították a kijevi rezsim azon kísérletét, hogy 38 repülőgép típusú UAV-val terrortámadást hajtsanak végre az Orosz Föderáció területén található objektumok ellen” – közölte a minisztérium.

06:21
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

A katonaság a vietnami háborúból származó amerikai felszereléseket foglalt le Avgyijivkában

Az Avgyijivka elleni támadás során az orosz csapatok külföldi felszerelések fennmaradt példányait fogták el, köztük egy amerikai M113-as páncélost a vietnami háborúból, valamint török ​​és brit páncélozott járműveket – írja a RIA Novosti tudósítója.

06:58
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz külügyminiszter-helyettes és a Kínai Népköztársaság különmegbízottja az ukrajnai helyzetről tárgyalt

Mihail Galuzin orosz külügyminiszter-helyettes Moszkvában találkozott a Kínai Népköztársaság különleges képviselőjével, az ukrán rendezésért felelős kínai delegáció vezetőjével, Li Huival – olvasható az orosz külügyminisztérium honlapján.
 

„Érdeklődő és alapos eszmecsere zajlott az ukrán válság témájában” – közölte a minisztérium. Li Hui kínai különleges képviselő támogatta Oroszország részvételét az Ukrajnáról szóló tárgyalásokon.

08:07
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

A kiszivárgott beszélgetés feszültséget kelthet Németország és a NATO között

Feszültséget okozhat Németország és a NATO viszonyában a kiszivárgott beszélgetés a német légierő tagjai között a krími híd esetleges csapásairól - írja a Wall Street Journal . „Az információszivárgás (...) dühöt keltett Németországban, és a Németország NATO-szövetségeseivel fenntartott kapcsolatok elmérgesedéséhez vezethet” – áll az anyagban.

08:34
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Csaknem tizenkétezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Az ukrán-magyar határszakaszon 5231-en léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6490-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t.

    A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 57 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Az érintetteknek ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

09:44
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Rakétaveszély Belgorodban

Rakétafenyegetést jelentettek be Belgorod régiójának két kerületében -  számolt be a régió vezetője a Telegramon.

Arra kérték a lakosságot, hogy biztonságos helyre menjenek, maradjanak ott, és ne menjenek az ablakok közelébe.

Korábban a szolgálatot teljesítő légvédelmi rendszerek megsemmisítettek egy ukrán drónt Belgorod területe felett - írja a Lenta.
 

10:58
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Légiriadót jelentettek be Ukrajna két régiójában

Ukrajna több régiójában légiriadót jelentettek be – derül ki a hivatalos nyilvános figyelmeztető forrás adataiból.

A figyelmeztetések Kirovograd és Dnyipropetrovszk térségében voltak érvényben, majd később a Szumi régió is belépett a vörös zónába - írja a TASZSZ.

 

11:27
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Meghiúsultak az ukrán tervek Uhledarnál

Az orosz csapatok Uhledar közelében meghiúsították az ukrán sereg rotációra tett kísérletét - közölte Alekszandr Gordejev, a Vosztok csapatcsoportosítás sajtóközpontjának vezetője a RIA Novosztyival.

Gordejev szerint a nap folyamán a légierő és a tüzérség megsemmisítette az AFU 16 ideiglenes telepítési pontját, négy drónvezérlő pontot és egy lőszerraktárat Donyeck déli irányában.

12:13
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Ezért támad Ukrajna polgári célpontokra

Az Orosz Fegyveres Erők egyik, "Lego" hívójelű drón harci egységének parancsnoka szerint több oka is van annak, hogy az Ukrán Fegyveres Erők drónjai polgári területekre csapnak le. Jelentős ok a drón kezelőjének hibája: hibás számítások, például az üzemanyag távolsághoz viszonyított mennyiségének meghatározása vagy hibás célkoordináták feltüntetése következtében a drón nem éri el a korábban megadott célpontot, és egy tetszőleges pontra esik. És a második ok - a harcos véleménye szerint a legnagyobb prioritás - a civilek megfélemlítésének pszichológiai tényezője.

13:11
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Halálos támadás Odesszában

Tízre emelkedett az Odessza elleni március 2-i orosz támadás halálos áldozatainak száma. Az áldozatok között négy hónapos és hároméves gyerekek is voltak. Nyolc ember megsérült, köztük egy hároméves kislány – írja a The Kyiv Independent.

13:43
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország Donyecket lőtte

Az orosz csapatok március 3-ra virradóra a Donyeck területén fekvő Myrnohrad és Pokrovszk városokat lőtték, öt ember megsebesült - jelentette a regionális ügyészség.
 

14:27
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz sereg tovább nyomult Rabotino falu délnyugati részén

Az orosz hadsereg ismét kissé előrenyomult a zaporozsjei régióban található Rabotino falu délnyugati részén - tájékoztatott az „Együtt vagyunk Oroszországgal ” mozgalom elnöke, Vladimir Rogov.

Elmondása szerint intenzív csaták zajlanak ebben az irányban. A kezdeményezés ugyanakkor továbbra is az orosz hadsereg kezében maradt – hangsúlyozta Rogov. Megjegyezte, hogy a hadsereg Rabotinótól keletre halad előre, Verbove falutól Mala Tokmachka felé.

Rogov korábban arról számolt be , hogy az ukrán fegyveres erők erősítést vezényeltek Rabotino falu területére, hogy megpróbálják visszafoglalni a déli részt.
 

15:16
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Óriási veszteségeket szenvedett el Ukrajna Donyecknél

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) Donyeck déli irányában a nap folyamán több mint 250 katonát, egy Akatszija önjáró tüzérségi egységet, egy D-20-as tarackágyút, két Gvozdika önjáró tüzérségi egységet és egy Grad MLRS harcjárművet vesztett – számolt be az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma.
 

16:24
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna sikertelenül támadott Harkovnál

"A Harkov területén található Sinkovka település térségében végrehajtott öt ukrán támadást Oroszország sikeresen visszaverte. Az ellenség 35 katonát, két járművet, két tarackágyút, valamint egy D-20-as löveget veszített el" - közölték a védelmi minisztérium.
 

16:55
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Csökkent az orosz légitámadások száma

Csökkent az orosz légi tevékenység Ukrajna felett a közelmúltban történt jelentős orosz repülőgép-veszteségek után – ​​mondta Jurij Ignat, a légierő szóvivője az Ukrajinszka Pravdának március 3-án.

18:00
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán ellentámadások kudarcba fulladtak Avdijivkánál

Az orosz hadsereg nyolc ukrán ellentámadást vert vissza Avdijivka irányában - közölte Alekszandr Szavcsuk, orosz tisztviselő.

18:47
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

A britek szerint hatalmas veszteségeket szenved el az orosz hadsereg

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint a napi orosz veszteségek átlagos száma februárban új csúcsot ért el.

A becsült orosz veszteségek átlagos száma februárban naponta mintegy 983 katona volt - írta március 3-i jelentésében a brit védelmi minisztérium.

19:20
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország korlátozza légiereje használatát

Oroszország észrevehetően korlátozza légiereje használatát Ukrajna keleti részén, miután az ukrán légvédelemnek sikerült lelőnie több harci repülőt - közölte vasárnap Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője, akit az Ukrajinszka Pravda helyi hírportál idézett.
 

"A nyugati partnerek által biztosított légvédelmi eszközök hatásosnak bizonyultak" - hangsúlyozta.

Ukrán állítások szerint az utóbbi napokban több Szu-34-es, illetve Szu-35-ös típusú orosz harci repülőgépet lőttek le Kelet-Ukrajnában. Az orosz légierő hivatalosan nem erősítette meg ezeket a veszteségeket.

Az ukrán légvédelem néhány napja közölte, hogy lelőttek egy A-50-es típusú légtérfigyelő repülőgépet, miután januárban is beszámoltak egy ilyen típusú gép megsemmisítéséről.

19:56
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Német védelmi miniszter: a lehallgatási ügy Putyin információs háborújának részét képezi

Hibrid félretájékoztatási támadásnak nevezte vasárnap Boris Pistorius német védelmi miniszter a német légierő tisztjei egyik lehallgatott beszélgetésének Oroszország általi kiszivárogtatását.
 

"Ez része Vlagyimir Putyin orosz elnök információs háborújának" - hangsúlyozta a szociáldemokrata politikus, s úgy fogalmazott, hogy mindennek célja a belpolitikai egység aláásása. Pistorius leszögezte, hogy Németországnak különösen hideg fejjel kell erre reagálnia, de nem kevésbé határozottan. "Nem szabad beleesni Putyin csapdájába" - tette hozzá reményét kifejezve, hogy mindez nem fog megosztottsághoz vezetni.
    

A miniszter beszélt arról is, hogy nincs tudomása más szivárogtatásokról, vagy egyéb lehallgatott telefonbeszélgetésekről.

20:29
március 03, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz sikerek Dél-Donyeckben

Az orosz katonák kedvezőbb pozíciókat foglaltak el Dél-Donyeckben - közölte az orosz védelmi minisztérium.

"Dél-donyecki irányban a Vosztok haderőcsoport egységei kedvezőbb állásokat foglaltak el, valamint legyőzték az ukrán hadsereg 72. gépesített dandárának katonáit" - áll a minisztérium közleményében.

04:32
március 04, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről