Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül19 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 746. napjáról.

 

06:22
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző közvetítésünket ITT TALÁLJA.

06:24
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. március 9-én az ukrán-magyar határszakaszon 5219 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5172 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 45 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

06:28
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Háború és kultúra

"Háború idején a kulturális személyiségek döntő jelentőségűek, mert elbeszélik Ukrajna történetét, megőrzik mindannak az emlékét, amit az ukrán nép elvisel, felelevenítve azt, ami erőt ad az embereknek" - ezt hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Tarasz Sevcsenko Nemzeti Díj 2024-es átadásának ünnepségén mondott beszédében.

08:59
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint tízezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Az ukrán-magyar határszakaszon 5219-en léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5172-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t.  A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 45 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.  Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

09:31
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb ukrán drónokat lőttek le orosz terület felett

Az orosz légvédelem ma reggel két ukrán drónt lőttek le a Belgorodi terület felett, miután az éjszaka szintén megsemmisítettek kettőt a terület felett - közölte az orosz védelmi minisztérium. (Ria Novosztyi)

10:02
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

35 orosz drónt lőttek le az éjjel

Az ukrán légvédelem az éjszaka 35-öt semmisítettek meg az Oroszország által kilőtt 39 Shahed drónból - jelentette a légierő március 10-én.

 

10:22
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Olajraktár közelében zuhant le egy ukrán drón – videó

Az orosz kurszki régióban, egy olajraktár közelében zuhant le egy ukrán drón, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre – írta TASZSZ. A térségben légiriadó van, amit a brjanszki régióban is elrendeltek.

 

11:05
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán zsoldosokat fogtak el Avdijivkánál

Egy csoport külföldi zsoldost fogtak el az oroszok Avdijivka közelében – jelentette be ma Igor Kimakovszkij, a Donyecki Népköztárság vezetőjének tanácsadója. Kimakovszkij azt mondta, a területen az ukránok mellett lengyel és grúz zsoldosok harcolnak. (iz.ru)

12:17
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz rakétacsapás ért egy donyecki várost

Tíz ember megsérült, miután az oroszok három S-300-as rakétát lőttek ki Myrnohdra - közölte Jurij Tretiak megbízott polgármester.

 

13:09
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Kamikaze-drónokkal támadták az ukrán áramellátást

Két dél- és közép-ukrajnai energetikai alállomást rongáltak meg orosz kamikaze dróntámadások - jelentette az Ukrenergo állami villamosenergia-hálózat-üzemeltető.

 

13:32
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

A britek szerint erre készül Ukrajna

Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint Ukrajna növeli az erődítéseket, felgyorsította a védelmi erődítmények építését a frontvonal több területe mentén – áll a tárca mai jelentésében.

 

14:10
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Kevesebb orosz hadihajó a Krímben

A Szergej Kotov járőrhajó megsemmisítése után az oroszok minimalizálták a megszállt Krímben lévő hadihajók számát – közölte Dmitro Pletencsuk, az ukrán haditengerészet szóvivője. Pletencsuk szerint jelenleg csak azok a hajók állomásoznak ott, amelyeknek nem találtak helyet az orosz bázisokon. (Nexta)

 

15:06
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Kiderült, hol készülnek áttörésre az oroszok

A Kupjanszk védelmét ellátó ukrán katonák felkészültek az újabb, nagy erejű orosz támadásra, a Kyiv Independentnek nyilatkozó ukrán katonák és tisztek szerint kisebb orosz támadócsoportok most folyamatosan azon dolgoznak, hogy felderítsék a gyenge pontokat egy esetleges áttöréshez. Oroszország egyelőre intenzíven használja a drónokat és a tüzérséget az ukrán állások támadására, nagyon kevés közelharcra kerül sor a térségben – mondták a katonák.

 

16:18
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Két halott az orosz dróntámadás után

Az oroszok csapatok Shahed drónokkal támadtak egy lakónegyedet a donyecki Dobropilliában, két ember meghalt - jelentette Vadim Filascskin területi kormányzó.

 

17:23
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

A lengyel külügyminiszter bírálta a pápa béketárgyalásokról szóló felvetését

Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter vasárnap bírálta Ferenc pápa ukrán-orosz béketárgyalásokról szóló felvetését.

"Mi lenne, ha ellentételezés gyanánt Putyint bátorítanánk arra, hogy legyen bátorsága hadseregét kivonni Ukrajnából? Akkor nyomban béke állna be anélkül, hogy tárgyalásokra volna szükség" - írta Sikorski az X-en.

Ferenc pápa a múlt hónapban adott interjút az RSI svájci televíziónak, melynek átirata és részleges videofelvétele szombaton került a Reuters hírügynökséghez.
    

"Amikor az ember látja, hogy vereséget szenvedett, hogy a dolgok nem haladnak jól, bátorság kell a tárgyalásokhoz" - mondta a katolikus egyházfő hozzátéve, hogy utóbbi nélkül még súlyosabbá válhat a helyzet, így nincs miért szégyenkezni.

18:12
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

A vatikáni ukrán nagykövetség visszautasítja a pápa béketárgyalásokra vonatkozó tanácsát

Visszautasította Ukrajna vatikánvárosi nagykövetsége vasárnap Ferenc pápa Kijevnek szánt javaslatát a béketárgyalásokról, kiemelve: a második világháborúban sem ajánlgattak béketárgyalásokat Hitlerrel.

"A következetesség nagyon fontos. Amikor harmadik világháborúról beszélünk, amely éppen most zajlik, tanulnunk kell a második világháborúból" - áll a diplomáciai képviselet közösségi médiában közzétett üzenetében, melyben aláhúzzák: "ha véget akarunk vetni a háborúnak, mindent meg kell tenni azért, hogy levágjuk a sárkányt!".

"Ami a fehér zászlót illeti, ezt a vatikáni stratégiát a XX. század első felének történelméből ismerjük. Arra kérem Önöket, hogy ne ismételjék meg a történelmi hibákat, és következetesen támogassák Ukrajnát és népét az életben maradásért vívott tisztességes harcában. A mi zászlónk kék-sárga. Alatta élünk, halunk és diadalmaskodunk. Más zászlót nem emelünk fel" - szögezte le vasárnap az X-en Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.

18:59
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz dróntámadás

Egy 54 éves férfi megsérült az ukrajnai Herszon melletti Antonivka falu ellen március 10-én végrehajtott orosz dróntámadásban - közölte Roman Mrocsko, a város katonai közigazgatásának vezetője.

20:05
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

Állítólag lemondott az orosz haditengerészet főparancsnoka

Nyikolaj Jevmenov admirális, az orosz haditengerészet főparancsnoka állítólag lemondott - írja a Meduza. A hírek szerint a helyére az Északi Flotta parancsnokát, Alekszandr Mojszejevet nevezték ki megbízott főparancsnoknak. 

Az Izvesztyija szintén Jevmenov lemondásáról ír, más forrásokra hivatkozva.

Az orosz haditengerészet sajtószolgálata nem kommentálta Jevmenov lemondásának a hírét, az orosz haditengerészet főparancsnokának leváltását hivatalosan nem jelentették be.

20:42
március 10, 2024
Vágólapra másolva!

A NATO megerősíti a légvédelmi képességeket a balti államokban

A NATO-országok áthelyezik a légvédelmi rendszereket közelebb az orosz határhoz, hogy megerősítsék Európa védelmi képességeit a balti térségben.

Arvydas Anušauskas litván védelmi miniszter reméli, hogy a megerősített légvédelem nem csak néhány hónapra, hanem egész évre szól - írja a Nexta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!