Legnagyobb riválisa bejelentette, hogy Donald Trumpot támogatja az amerikai elnökválasztáson

TRUMP, Donald
Donald Trump volt és esélyesen jövőbeni amerikai elnök
Vágólapra másolva!
Donald Trump volt elnököt támogatja az amerikai elnökválasztáson Nikki Haley - ezt szerdán Washingtonban jelentette be a korábbi republikánus elnökjelölt, aki utolsóként szállt ki az elnökjelölti előválasztásból.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete, egykori dél-karolinai kormányzó a washingtoni kül- és biztonságpolitikai elemzőközpontban, a Hudson Institute-ban tartott előadásán arra a kérdésre, hogy Donald Trump vagy a jelenlegi elnök, Joe Biden a határozottabb nemzetbiztonsági kérdésekben, úgy válaszolt, hogy ugyan "Trump nem volt tökéletes az erre vonatkozó politikát illetően, de Biden egy katasztrófa, így Trumpra fogok szavazni".

Március óta az előválasztások az elnökjelölti versenyt illetően formalitásnak tekinthetők. A választási naptárnak megfelelően megrendezik ezeket a voksolásokat annak ellenére, hogy Donald Trump március óta már rendelkezik a hivatalos elnökjelöltség megszerzéséhez szükséges delegálti voksokkal. A republikánusok az elnökjelölő konvenciójukat július közepén, Milwaukee városában tartják.

Nikki Haley Donald Trump mögötti kiállását elemzők jelentős politikai fejleménynek nevezték szerdán, különösen annak fényében, hogy a két politikus között az előválasztási küzdelemben kemény üzenetváltások voltak, helyenként személyeskedő kijelentésekkel.

Nikki Haley áprilisban főtanácsadóként csatlakozott a Hudson Institute-hoz.

A konzervatív külpolitikai- és nemzetbiztonsági elemzőintézetben szerdán tartott előadásában Nikki Haley bírálta Joe Biden politikáját. Kiemelte az elnök döntését arról, hogy Izraelnek szánt bombaszállítmányt tart vissza.

Aligha tudok ostobább lépést elképzelni annál, mint hogy Joe Biden fegyvereket tart vissza egyik legszorosabb szövetségesünktől

- fogalmazott, és a hivatalban lévő demokrata elnök politikai örökségéről véleményt mondva kijelentette, hogy "úgy fog bevonulni a történelembe, mint a főparancsnok, aki visszautasította ellenségeink megállítását".

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről