Újabb döbbenetes részletek derültek ki a londoni halálrepülőről

Vágólapra másolva!
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, egy ember meghalt, hetvenen megsérültek az Egyesült Királyságból induló és Szingapúrba tartó repülőgépen hétfőn. Az utasszállító 11277 méteres magasságban repült, majd hirtelen 9448 méteres magasságig zuhant le. Rengetegen fej-, és gerincsérülést szenvedtek, többek között egy kétéves gyereket is kórházba kellett szállítani a leszállás után.
Vágólapra másolva!

Egy kétéves gyerek is azok között van, akik kezelést kaptak Bangkokban, miután a Singapore Airlines Londonból Szingapúrba tartó hétfői járata turbulencia miatt hirtelen zuhanni kezdett

 - írta a BBC. Egy ember meghalt, hetvenen megsérültek a szerencsétlenség során, ami után a pilótáknak kényszerleszállást kellett végrehajtani Bangkokban. Egy 73 éves férfi vesztette életét, ez lett volna élete utolsó hosszú nyaralása a feleségével.

A Samitivej Srinakarin Kórház igazgatója elmondta, negyven embert továbbra is kórházban ápolnak, fele intenzív osztályon van, többségük gerincsérüléseket szenvedett.

A jelenleg kórházban lévő és a már egy hazaengedett ember közül huszonkettőnek a gerince sérült meg, hatnak a koponyája. Egy kétéves gyereket agyrázkódás miatt ápolnak, a legidősebb beteg 83 éves.

A 211 utassal és 18 fős személyzettel rendelkező Boeing 777-300-as utasai azt mondták a BBC-nek, érezték, ahogy a gép hirtelen zuhanni kezd, és látták, hogy akik nem kötötték be a biztonsági övüket, azonnal beütötték a fejüket.

Azokat, akik nem sérültek meg, egy másik repülőgéppel vitték tovább Szingapúrba szerda hajnalban. A Singapore Airlines vezérigazgatója, Goh Choon Phong bocsánatot kért az eset miatt, így nyilatkozott:

Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen traumatikus élményt kellett átélni az SQ321 fedélzetén tartozkodó utasoknak!

Szingapúr miniszterelnöke, Lawrence Wong megígérte, hogy "alapos kivizsgálást" fognak végezni az esettel kapcsolatban.

 "Még egyszer őszinte részvétem az elhunyt családjának és szeretteinek. Remélem és imádkozom is azért, hogy a sérültek mielőbb felépüljenek és hazamehessenek" - mondta.

Így néz ki egy légörvény a pilóta szemszögéből - videó. Ettől mindenki fél a repülőutakon, hiszen olyan érzés, mintha a repülőgép mindjárt lezuhanna. Mivel hirtelen jönnek, sok sérülést okoznak, ezért érdemes bekapcsolni mindig az öveket. A váratlan rázkódásokról csak ritkán készülnek videók, hiszen az utasok nem ezzel vannak elfoglalva, és csak későn kapcsolják be a kamerájukat, hogy felvegyék. Ez az összeállítás azonban megmutatja, milyen átélni a kritikus másodperceket.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről