A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Kilencmilliárdnyi festményt loptak el egy madridi lakásból, megtalálták a negyedik képet

Vágólapra másolva!
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a világhírű festőművész, Francis Bacon öt nagy értékű festményét lopták el egy madridi lakásból 2015-ben. A képek értékét mintegy 9,3 milliárd forintra becsülik, így ez az utóbbi évtizedek legnagyobb kortársműkincs-lopása Spanyolországban. A rendőrség most visszaszerezte a negyedik képet.
Vágólapra másolva!

- számolt be róla az AP. Csütörtöki közleményük szerint az 1989-ben készült, egy férfi fejét ábrázoló festmény értéke mintegy két milliárd forint. Az alkotás két gyanúsított februári letartóztatását követően került elő. Az öt festmény egy gyűjtemény részét képezték, ami Bacon egyik közeli barátjának tulajdonában volt. Az illető 2015 júliusában jelentette a rendőrségnek a rablást.

Francis Bacon, FrancisBacon, festmény, 7 millió euró, műalkotás, illusztráció

Fotó: Ki Price / Barcroft Media / Ki Price / Barcroft Media

A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozás megkezdése óta 16 embert tartóztattak le, köztük azokat is, akik ellopták az alkotásokat.

 Az ötödik festményt továbbra is keresik, olyan spanyol bűnözők után kutatnak, akik kelet-európai bűnbandákkal állnak kapcsolatban. Bacon gyakran látogatott Madridba, ahol a Prado Múzeum régi képeinek tanulmányozásával töltötte az időt. 1992-ben, 82 évesen halt meg a spanyol fővárosban.

Nemrég 10 milliárd forintért kelt el egy Bacon-portré New Yorkban

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!