Olyat tettek Zelenszkijék, ami még közelebb hozta a világháborút

Vágólapra másolva!
Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) amerikai fegyverekkel csaptak le oroszországi célpontokra.
Vágólapra másolva!

Ukrajna egy Krasznodartól nyugatra fekvő objektumot lőtt nyugati fegyverekkel - tudta meg az Agence France-Presse (AFP). 

„Számos nyugati forrás szerint a nyugati fegyvereket már többször alkalmazták orosz területen, különösen a közelmúltban Krasznodar városában"  – áll a cikkben.

Korábban a Bild című német kiadvány forrásokra hivatkozva közölte, hogy az ukrán hadsereg legalább egyszer használta a Németország által szállított Patriot légvédelmi rendszerek egyikét orosz célpontok támadására. 

A NATO főtitkára a tilalom feloldása mellett szólalt fel
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár korábban szorgalmazta, hogy Ukrajna nyugati fegyverekkel csaphasson le Oroszországra. Arra kérte a szövetségeseket, hogy fontolják meg a Kijevnek átadott nagy hatótávolságú fegyverek használatára vonatkozó korlátozások feloldását.

Úgy vélem, hogy ezeket a korlátozásokat fel kell oldani. De a korlátozás feloldását nemzeti szinten hozzák meg

- jelentte ki Jens Stoltenberg.

A blokk vezetője szerint Kijevnek magának kell eldöntenie, hogyan használja az átadott fegyvereket, mivel azok „megszűnnek NATO-fegyverek lenni, és Ukrajna fegyvereivé válnak” - idézte a főtitkár szavait a Lenta.

Korábban Emmanuel Macron francia elnök németországi látogatása során kifejtette, hogy Kijevnek meg kell engedni, hogy nyugati fegyvereket használjon oroszországi katonai célpontok ellen, írja a TASZSZ.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről