A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ezt a gyönyörű nőt elképesztően rászedte egy csaló a Tinderen

Vágólapra másolva!
A 42 éves, Angliában élő Natalie Foster a Tinderen ismerkedett meg egy csalóval, aki rávette, hogy fektesse az összes pénzét kriptovalutába, majd kereskedjen azzal. A nő azonban nem járt jobban sőt! Elvesztette közel 3 millió forintnyi megtakarítását.
Vágólapra másolva!

A háromgyerekes, egyedülálló anyuka 3 héttel ezelőtt ismerkedett meg a férfival a társkeresőn. A James nevű férfi rögtön a megismerkedést követően a kriptovalutáról kezdett beszélni neki. 

Végül meggyőzte Natalie-t, hogy szerezzen egy kriptotárcát. Ezután rávette a kriptovalutával való kereskedésre is.

Mindezt olyan színben tüntette fel számára, mintha ez valami nyereséges üzlet lenne, valójában azonban épp ellenkezőleg.

A nő egyenlege gyorsan lenullázódott, végül elveszítette a több milliós megtakarítását.

Butának és nevetségesnek érzem magam. Nem tudom elhinni, hogy egy lettem azok közül a nők közül, akikről eddig csak a magazinokban olvastam"

- mondja Natalie, aki sosem gondolta volna, hogy ilyen véget érhet a James-sel való ismerkedése.

"Igazán jóképű férfi volt, aranyos kutyái voltak, de én próbáltam előrelátóan gondolkodni, és nem egyből beleszeretni. Aztán egy hét beszélgetés után elmondta, hogy az egyik nagybátyja egy vagyont keresett a kriptovalutának köszönhetően. 

Sosem voltam nagy szerencsejátékos, de nagyon meggyőzőnek tűnt, amit mondott"

- folytatta Natalie, majd hozzátette, hogy a férfi javasolta neki, hogy tegyen fel 135 ezer forintnyi összeget egy kereskedelmi platformra. Végül ahelyett, hogy ez megsokszorozódott volna, alig 36 ezer maradt meg belőle. A veszteséges üzletet újabb kudarc követte, miközben a pénzét sosem látta viszont.

Natalie Foster, NatalieFoster, 1.Egész élete megtakarítását adta egy Tinderes csalónak egy nő:
Fotó: Northfoto

Néhány nappal később azonban James közölte vele, hogy a következő nap eljöhet élete legfontosabb éjszakája, azonban kell még hozzá némi pénz. 

Végül meggyőzött és befektettem a maradék pénzemet. Aztán azt mondta, beszélt a nagybátyjával, aki szerint ez az évszázad üzlete lesz, 800 százalékos nyereséget fogok elérni

Natalie ezután kivette a megtakarításaiból megmaradt összes pénzt, és átutalta a kripto kereskedési számlára, ami összesen 3500 dollárt tett ki. A férfi ekkor hozzáadta egy csoporthoz WhatsApp-on, melyben az állítólagos nagybátyja és egy másik férfi is benne voltak. 

Azonban amikor a várt hozam helyett egy fillért sem talált a számláján, felhívta az ügyfélszolgálatot, hogy utánajárjon a dolgoknak. Villámgyorsan kiderült, hogy átverés áldozata lett. Első dolga volt számonkérni James-t, ugyanis világossá vált számára hogy az általa szeretett férfi a kriptocsalók tipikus, tankönyvi esete.

A férfi ezután nyomtalanul eltűnt az életéből. Natalie elmondta, hogy már az elejétől kezdve 

rengeteg figyelmeztető jelet vett észre a férfival kapcsolatban, amelyeket komolyan kellett volna vennie. A férfi ugyanis azt állította magáról, hogy német, de egyáltalán nem volt németes akcentusa, és még a saját kutyáinak a nevét is összekeverte. Ráadásul a profilképei sem voltak valódiak, az internetről szedte le, majd töltötte fel őket.

Ami a pénzét illeti, Natalie megtesz minden tőle telhetőt, hogy visszaszerezze. Nem volt ugyanis semmi egyéb félretett pénze, ami volt, a nagyapjától örökölt.

Natalie Foster, NatalieFoster, 1.Egész élete megtakarítását adta egy Tinderes csalónak egy nő:
Fotó: Northfoto

Ahogy egy korábbi cikkünkben megírtuk, egyre több a kriptovalutás csaló társkereső oldalakon Amerikában, akik megismerkednek a kiszemelt áldozattal, esetleg randira hívják, majd rábeszélik a nyereségesnek tűnő befektetésre, miközben kicsalják az összes pénzüket.

Hasonlóan járt például idén egy Miamiban élő férfi is, aki megismerkedett egy gyönyörű nővel, aki szintén a kriptovalutának köszönhetően kiforgatta őt az összes vagyonából. Ebben az esetben is ok volt a figyelmeztető jel: a nő egy olyan cég vezetőjének adta ki magt, amelyhez valójában köze nem volt, és amikor a férfi videochat hívást kezdeményezett vele, a nő nem igazán hasonlított ahhoz, aki a profilképn szerepelt. A férfi azonban azt gondolta, hogy mindez csupán a filtereknek köszönhető.

Egy amerikai lelkész pedig követőit vette rá, hogy fektessenek kriptovalutába, végül milliárdokkal károsította megőket. 

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!