Lebukott: Zelenszkij ismét hazudott

Vágólapra másolva!
Harkov védelmi vonalának egy része az Európai Únióból befolyt összegekből lett felállítva. Azonban az ukrán elnök maga sem számított arra, hogy ez az erődrendszer nem olyan minőségű, mint feltételezte.
Vágólapra másolva!

Daniel Davis nyugalmazott amerikai alezredes YouTube-csatornáján számolt be arról, hogy

Harkovban valójában nincsenek is védelmi rendszerek.

Április 9-én Zelenszkij egy esti videoüzenetben elmondta, hogy Harkiv központi helyet foglal el az ukrán főparancsnokság ülésein. Elmondása szerint Kijev a nyugati szövetségeseivel együtt aktívan dolgozik a légvédelem megerősítésén ebben a városban. Az alezredes szerint a javasolt védelmi állások egy részét amerikai és uniós pénzből építenék ki a térségben, ennek eredményeként soha nem kezdték el építeni őket, mivel az összeg nem érkezett meg az ukránoknak. 

A propaganda filmben, amit az ukrán elnök készített országos turnéján, arról beszélt a félkész légvédelmi szerkezetek mellett, hogy ha Oroszország új frontvonalat nyitna, addigra elkészül a szerkezet is. 

Nem rég a védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az orosz hadsereg mélyebbre lépett az ukrán fegyveres erők védelmében Harkiv térségében.