Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Dróntámadás történt a Vörös-tengeren, tüzet nyitott az amerikai hadsereg

Vágólapra másolva!
Az amerikai hadsereg az elmúlt 24 órában lelőtt öt drónt és két rakétát, amelyeket jemeni húszi lázadók indítottak a Vörös-tenger déli része felett. 
Vágólapra másolva!

Az akció idején a térségben tartózkodó hajók nem számoltak be sérültekről vagy károkról - jelentette az Egyesült Államok térségbeli műveleteiért felelős Középső Parancsnoksága (CENTCOM) az X (korábbi Twitter) közösségi oldalon szombaton közzétett üzenetében.

Ezenkívül a parancsnokság egy húszi járőrhajó megsemmisítéséről is beszámolt.

A Jemen nagy területeit ellenőrző húszik november óta hajtanak végre támadásokat olyan hajók ellen, amelyekről úgy vélik, hogy Izraelhez kötődnek. Azt állítják, hogy a Gázai övezetben élő palesztinok iránti szolidaritásból cselekszenek. Az övezetben Izrael véres háborút folytat a Hamász ellen, megtorlásul a palesztin iszlamista szélsőséges mozgalom október 7-én, izraeli földön elkövetett támadásáért.

A húszi támadásokra válaszul az Izraelt támogató Egyesült Államok decemberben többnemzetiségű tengeri védelmi erőt állított fel, és csapásokat hajtott végre a húszik ellen Jemenben, olykor az Egyesült Királyság segítségével. A húszik azóta kiterjesztették támadásaikat az Egyesült Államokhoz és az Egyesült Királysághoz kapcsolódó hajókra is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről