Tűz volt Bangkok leghíresebb piacán, rengeteg állat pusztult el

Vágólapra másolva!
Tűz pusztított a thai főváros, Bangkok egyik leghíresebb piacán, a Chatuchakon.
Vágólapra másolva!

Tűz keletkezett Bangkok, egyben egész Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb piacán, a Chatuchakon. A lángok helyi idő szerint kedden reggel 4 óra körül csaptak fel, és bár a bangkoki hatóságok közlése szerint nagyjából 30 perc alatt sikerült a tüzet eloltani, a piac jelentős részén keletkeztek óriási károk.

A jelentések szerint emberi áldozata vagy sérültje nincs a tűznek, amellett sem, hogy a piacon árusítók közül többen töltik az éjszakát a standjukon, illetve üzletükben kialakított hálórészen. Ugyanakkor a BBC és a helyi tudósítások szerint többen közülük elmondták, hogy rémült állatok hangjára ébredtek az éjszaka közepén, ahogy a tűz terjedni kezdett.

Mintegy 1000 állatot pusztított el a tűz Bangkok híres piacán
Fotó: Chanakarn Laosarakham / AFP

Azt egyelőre nem tudni, hány árus tartózkodott a piac területen éjszaka, amikor a tűz keletkezett.

A tűzben azonban rengeteg, az előzetes adatok szerint 1000 állat pusztult el.

A hatalmas piacot 27 szekcióra osztották, ebből 4 szekciót élőállatok árusítására tartanak fenn. A piac egésze szombaton és vasárnap van nyitva, nem pusztán a helyiek, hanem a turisták körében is nagyon népszerű. 

A hétvégi napokon akár 200 ezer turista is megfordul a pavilonok között. 

Az állatokat áruló piacrész ugyanakkor a hét minden napján fogadja a vevőket, és az egyik legnagyobb piaci forgalom ott bonyolódik. A tűz ezeket a szekciókat pusztította el.

Madarak, kutyák, macskák, kígyók égtek el ketreceikben, de gekkók és óriáskígyók is elpusztultak a lángokban.

A tűz szinte teljesen elpusztította az élőállat szekcióban működő 118 üzletet, alig néhány van azok között, mely nem szenvedett károkat. A tűz kiterjedését jól jelzi, hogy a piac ezen területe nagyjából 1400 m2-t foglal el, amit szinte teljesen beterítettek a lángok.

A hatóságok előzetes feltételezése szerint a tüzet rövidzárlat okozta.

A piac ezen területe korábban is a hatóságok és állatvédő aktivisták figyelmének középpontjában volt, mivel több jel mutatott arra, hogy az állatokat nem megfelelő körülmények között tartva árusították. Ez időnként az állatok között terjedő megbetegedésekhez, illetve az állatok pusztulásához vezetett a piacfelügyeleti ellenőrzések szerint.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről