Meglepő dolog történt egy amazóniai törzzsel, miután hozzáférést kaptak az internethez

Vágólapra másolva!
Internethez jutott egy, a civilizációtól elzárt brazil törzs, akik korábban soha nem csatlakoztak a világhálóhoz. Kezdetben még mindenki boldog volt, majd meglepő dolog történt velük.
Vágólapra másolva!

Egy elzárt amazóniai törzs Elon Musknak köszönhetően internethez jutott, de a közösségi média és a pornófüggőség rengeteg problémát okozott a közösség tagjai között.

Brazíliában kilenc hónappal ezelőtt vált elérhetővé a  Starlink szolgáltatás, ennek köszönhetően lett internetje a 2000 tagot számláló marubo törzsnek - írta meg a news.com.au.

Kezdetben még mindenki boldog volt

- kezdte a 73 éves Tsainama Marubo. 

Most azonban a dolgok rosszabbra fordultak. A fiatalok lusták lettek az internet miatt, tanulják a fehér emberek módszereit

 - tette hozzá. 

A Starlink úgy működik, hogy alacsony pályán keringő műholdakhoz csatlakoztat antennákat. A szükséges antennákat Allyson Reneau amerikai vállalkozó adományozta a törzsnek. Kezdetben az internetet pozitívumként hirdették meg a távoli törzs számára, akik annak köszönhetően gyorsan kapcsolatba tudtak lépni a hatóságokkal vészhelyzetben, beleértve a potenciálisan halálos kígyómarást is.

Ez már életeket mentett meg

- jelentette ki Enoque Marubo, aki annak is örül, hogy kapcsolatba léphet barátaival, családtagjaival az interneten keresztül is.

Rengeteg lehetőség nyílt a fiatalok számára, akik közül sokaknak még csak elképzelése sincs arról, mi van a közvetlen környezetükön túl. Egy tinédzser azt mondta a The Times-nak, arról álmodik, hogy beutazza a világot, míg egy másik fogorvos szeretne lenni São Paulóban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről