Elaludt a volánnál, három barátját is megölte

rendőrség,mentő,karambol,motoros,autó
Képünk illusztráció
Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
Több mint 200 km/órás sebességgel száguldott az angliai autópályán egy kábítószer-kereskedő banda vezére, majd elaludt a volán mögött súlyos balesetet okozva ezzel. A férfi három barátja nem élte túl az esetet.
Vágólapra másolva!

Megrázó baleset híre érkezett Angliából. A 38 éves Lee Doherty ugyanis a hajnali órákban elaludt az autópályán a bérelt Audija volánja mögött, és ezzel halálra ítélte a három legjobb barátját, akik vele utaztak a járműben. Rajtuk kívül további négy ember súlyos sérüléseket szenvedett. A sofőr túlélte a balesetet, és most hosszú évekre rács mögé kerülhet, ugyanis két bűncselekményének ügyében is ítéletet hirdettek ellene – számolt be a Bors.

A DailyStar azt írja a 2021. szeptember 19-ei balesetről, hogy a kocsiban további 4 személy volt még az áldozatokon kívül, akik súlyos sérüléseket szenvedtek, de szintén túlélték az ütközést. Velük szemben azonban életüket vesztették a sofőr barátai, a 31 éves Mark Downie, a 27 éves David Paton, és a 27 éves Manveer Benning.

A sofőrről Lee Dohertyről kiderült, hogy pont az év elején ítélték el 8 évre, mert egy kábítószer-kereskedő banda feje volt. Most a baleset okozójaként e mellé további 9 évnyi börtönbüntetést szerzett magának - írja a lap.

A Bors tájékoztatása szerint a 7 személyes autóban eleve 8-an utaztak szabálytalanul, valamint a sofőrön kívül senkinek nem volt bekötve a biztonsági öve. A helyszínelés során pedig bizonyítást nyert, hogy az autó azért sodródott ki az M8-as autópályáról, mert 204 km/órával hajtottak a bérelt kocsival az autópályán, ami a szalagkorlátot áttörve egy töltésen állt meg végül. 

A tegnapi nap folyamán Tiszatenyő határában, a 4629-es úton történt halálos baleset, ahol egy személyautó és egy teherautó ütközött egymásnak frontálisan. Az autó 42 éves sofőrje a kórházba szállítást követően meghalt, két utasa súlyosan megsérült. A személyautóban hárman ülnek, ők beszorultak a roncsba, a törökszentmiklósi önkormányzati és a szolnoki hivatásos tűzoltók szabadították ki őket. Az útszakaszt teljes szélességében lezárták, és egy időre megállították a vasúti forgalmat is, mert a baleset a sínektől néhány méterre történt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről