A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Felszálltak a NATO-gépek, miután az oroszok támadásba lendültek

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vágólapra másolva!
A lengyel fegyveres erők műveleti parancsnoksága az X-en jelentette be, hogy NATO-szövetségesek repülőgépei szálltak fel tegnap - írta meg a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A lap közölte, az intézkedés célja a lengyel légtér védelme volt, miután az oroszok újabb támadást indítottak Ukrajna ellen.

Úgy fogalmaztak:

Felhívjuk a figyelmet, hogy az ország délkeleti részén megemelkedhet a zajszint a lengyel és szövetséges repülőgépek légterünkben való repülésének megkezdésével összefüggésben.


Közölték, az Oroszországi Föderáció nagy hatótávolságú cirkálórakétákkal és drónokkal mért csapásokat többek között Ukrajna nyugati területén található objektumok ellen.

A lengyel légtér biztonsága érdekében minden szükséges eljárás elindult, a hadműveleti parancsnokság pedig folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet

– olvasható a bejegyzésben.

Szerda reggel a parancsnokság már arról adott tájékoztatást, hogy az orosz rakétacsapások veszélyének csökkenése miatt a lengyel és a szövetséges erők visszatértek a szokásos műveleti tevékenységhez. Hozzátették:

A lengyel hadsereg folyamatosan figyeli Ukrajna területén a helyzetet, és készen áll a lengyel légtér biztonságának megvédésére.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!