A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rendkívüli állapot Oroszországban

Oroszország,rendkívüli,állapot
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Vjacseszlav Gladkov kormányzó az ukrán támadásokra hivatkozva rendkívüli állapot vezetett be szerda hajnalban Oroszország Belgorodi megyéjében.
Vágólapra másolva!

Rendkívüli állapot vezetett be szerda hajnalban Oroszország Belgorodi megyéjében Vjacseszlav Gladkov kormányzó az ukrán támadásokra hivatkozva - írja az MTI.

A belgorodi régióban továbbra is nagyon nehéz és feszült a helyzet

- mondta Gladkov a Telegramon közzétett videoüzenetében. Úgy fogalmazott, hogy az ukrán erők napi rendszerességgel ágyúzzák a megyét, lakóházakat pusztítanak el, civileket sebesítenek és ölnek meg.

Ezért arra a döntésre jutottunk, hogy Belgorod megye egészében regionális rendkívüli állapotot hirdetünk ki, és arra kérjük a kormányt, hogy hirdessen ki szövetségi szinten is rendkívüli állapotot

- magyarázta Gladkov. Hozzátette, hogy az éjjel két falut, Sebekinót és Usztyinkát érte ukrán dróntámadás,de a szomszédos Kurszki, Voronyezsi és Brjanszki megyéből is jelentettek dróntámadásokat. 

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Belgorodi megyével határos kurszki régióba az ukrán erők múlt héten meglepetésszerűen betörtek, aminek következtében állításuk szerint csaknem ezer négyzetkilométer orosz területet, több tucat települést vontak ellenőrzésük alá Oroszországban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!