A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rejtélyes betegség miatt lett rosszul több túrázó a Grand Kanyonnál

Vágólapra másolva!
Egy túrázó csoport megbetegedett, miután a Grand Kanyon nemzeti parkban az egyik vízesésnél tett kirándulást.
Vágólapra másolva!

Az egyik kiránduló elmondta, hogy hétfő este erősen hányt, és napokig lázas volt, miután a Havasupai rezervátumban táborozott.

A kiránduló azt is elmondta, hogy a kempingezés során egy bevizsgált, ivóvízként nyilvántartott forrásból ivott. Ezenkívül más források vizét is itta, ez esetben olyan vízszűrőt használt, amely kiszűri a baktériumokat. Hozzátette, a kirándulás során mindig használt kézfertőtlenítőt.

A szövetségi Indián Egészségügyi Szolgálat (IHS) tisztviselőit a rezervátumba küldték, hogy kivizsgálják a járvány okát, és intézkedéseket vezessenek be terjedésének megakadályozására - írja az ABC News az ügynökség alapján. 

Coconino megye egészségügyi tisztviselői kedden közölték, hogy a vízeséshez kiránduló csoport tagjai gyomor-bélrendszeri megbetegedésekről, számoltak be. 

A kirándulóknak óvintézkedéseket kell tenniük a betegség terjedésének megakadályozása érdekében, beleértve a víz szűrését is - tették hozzá a tisztviselők.

A norovírus könnyen terjed a kempingezések során, különösen akkor, amikor a tiszta vízkészletek és a kézmosási lehetőségek korlátozottak. 

A norovírus gyomorfájdalommal és hányingerrel jelentkező betegség. 

Az Aol arról számolt be, hogy néhány csoport úgy döntött, hogy helikopterrel megy ki a kanyonból, mert túl gyenge volt ahhoz, hogy túrázzon.

A Havasupai törzs turisztikai irodája szerint 

a múlt héten megvizsgálták a helyi forrás vizét, amelyet a látogatók ivásra használnak, és megállapították, hogy az emberi fogyasztásra alkalmas.

A Havasupai rezervátumba évente több ezer turista utazik, hogy a festői vízesések közelében táborozzon. A rezervátum távoli, és csak gyalog, helikopterrel, vagy lóval, illetve öszvérrel lehet megközelíteni.

A túra 13 kilométer hosszú, kanyargós ösvényen, sivatagi tájakon vezet keresztül, majd az út végén találhatóak a vízesések. Ezután Supai falu következik, ahol a törzs mintegy 500 tagja él - írja a Guardian.

A kirándulás során nem csak az ivóvízre, de más egyéb dolgokra is érdemes ügyelni. Legutóbb az Origo arról számolt be, hogy halálos járványra figyelmeztették legutóbb a Spanyolországba utazókat. A Foreign Office által támogatott Travel Health Pro weboldal arra figyelmeztette az országba utazni szándékozókat, hogy vigyázzanak a kullancscsípés útján terjedő betegséggel.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!