Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Óriási a hőség Görögországban, bezárnak az iskolák

Vágólapra másolva!
A görög hatóságok úgy döntöttek, hogy a kánikula miatt keddtől egyes iskolákat és bölcsődéket ideiglenesen bezárnak, illetve engedélyezik az otthoni munkavégzést.
Vágólapra másolva!

A helyi meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint kedd és csütörtök között akár a 40 Celsius-fokot is meghaladhatja a hőmérséklet

 az ország déli és középső részén. 

Szerdán és csütörtökön 41-42 Celsius-fok, helyenként akár 43 Celsius-fok is lehet

- írja a Portothema.gr. Egyes területeken, például Évia-szigetén az említett időszakban bezárják az általános iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket, máshol pedig csak délelőtt tarthatnak nyitva.

A görög kormány figyelmeztette a szabadtéren dolgozó embereket, hogy a legmelegebb órákban - 12 és 17 óra között - lehetőleg kerüljék a munkavégzést.

A statisztikák szerint ebben az időszakban Görögországban a hőmérséklet általában 20 és 33 Celsius-fok között szokott alakulni.

Számos közintézményben a légkondicionált helyiségeket nyitva tartják a hőség elől menedéket kereső lakosok, különösen a melegre érzékenyebb idősek és gyerekek előtt.

A News 24/7  szerint Athénban szociális munkások, ápolók és pszichológusok segítenek az utcákon, vizet, élelmiszert osztanak és védőcsomaggal látják el a járókelőket. Továbbá szórólapokat osztanak ki a hőguta esetén történő elsősegélynyújtásról szóló utasításokkal és információkkal.

Számos közintézményben a légkondicionált helyiségeket nyitva tartják a hőség elől menedéket keresők számára.
Fotó: Protothema.gr.

Krétán lezárták a kanyonokhoz és szurdokhoz vezető utakat a turisták és kirándulók előtt.

Kormányzati rendelet szerint ezeknek zárva kell maradniuk szerda és péntek között - írja a Lifo.gr.
A hőmérséklet a helyi meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint e hét végétől csökken, majd a jövő héten visszaáll a rendes szintre.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről