Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Ezekben az országokban letartóztathatnak, ha félmeztelenül napozunk

Vágólapra másolva!
A nyaralás egyik legjobb része, mikor kifekszünk a napra barnulni. Sok ember félmeztelenül teszi ezt, azonban néhány országban egyáltalán nem nézik jó szemmel, ha a nők a tengerparton megszabadulnak a fürdőruha felsőtől. Sőt az is előfordulhat, hogy pénzbírságot szabnak ki rájuk, vagy akár letartóztatják őket. Mutatjuk melyik országokban tilos félmeztelenül napozni.
Vágólapra másolva!

Dubai

Dubajban, ahol nem csak a meztelen vagy félmeztelen napozás tilos, hanem még az is, ha a nők a strandon kívül is bikinit hordjanak. Ezért akár 6 hónapra börtönbe kerülhetnek. Ráadásul ezeket a szabályokat a szállodai medencék partján is kötelező betartani. 

Tunézia

A nyilvános meztelenkedés Tunéziában pénzbírsággal ,vagy akár bebörtönzéssel is járhat. Azonban egyes törökfürdőkben és a nyilvános strandokon, a fürdőzőket nemek szerint elválasztják egymástól, és a kulturális gyakorlat részeként megkövetelhetik a látogatóktól, hogy teljesen meztelenül legyenek.

Egyiptom

A meztelenség Egyiptomban szigorúan tilos a muszlim lakosság miatt. Ha úgy dönt, hogy figyelmen kívül hagyja a törvényt, pénzbüntetésre vagy börtönbüntetésre számíthat.

Képünk illusztráció 
Fotó: Shutterstock/rafa jodar

Trinidad és Tobago

Ez a sziget nagyon vallásos, és ennek eredményeként a meztelenség és a félmeztelen fürdőzés tilos ebben a karibi országban. Az is szabálysértésnek számít, ha a strandon kívül máshol csak fürdőruhát viselnek a turisták.

Málta

Illegális ebben a szigetországban a meztelenkedés,sőt azt is büntetik, ha valaki kirívó ruhákat vesz fel. Ha valaki megszegi a törvényeket, akkor akár 700 eurós (325 ezer forint) pénzbírságot is kaphat.

Marokkó

Marokkó is szintén muszlim ország, ezért ott is tilos a meztelenkedés. Akik nem tartják tiszteletben az ország szabályait, ők súlyos pénzbüntetésekre számíthatnak. 

Bahamák

A meztelenséget nem fogadják el a Bahamákon, emiatt a szigeten nincs olyan hely, ahol félmeztelenül napozhatnánk. A konzervatív szigetország pénzbírsággal büntetni meg azokat, akik megszegik ezeket a szabályokat.

Forrás: DailyStar

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kiderült melyik a világ legjobb strandja, amit imádnak a turisták. A Seychelle-szigeteken található Anse Source d'Argentot a világ legfestőibb strandjának tartják az ide látogatók, akiket leginkább a kristálytiszta víz és ragyogó fehér homok varázsolt el.

Az Anse Source d'Argent a világ egyik leghíresebb strandja a seychelle-szigeteki La Digue-n található. A Seychelle-szigetek egyik legnagyobb lakott szigetén található strand a Föld egyik legszebbje kristálytiszta türkizkék vízével, érintetlen fehér homokjával és földöntúli gránitszikláival.



 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről