Tragédia: kizuhant egy tengerjáró fedélzetéről egy turista

Vágólapra másolva!
Mentőakciót hajtottak végre Norvégia leghosszabb és legmélyebb fjordjánál, a Sogne-fjordnál a hajnali órákban, miután egy ember kizuhant az MSC Cruises MSC Euribia nevű tengerjáró hajóról – közölte a dél-norvég mentőszolgálata a közösségi médiában közzétett közleményében.
Vágólapra másolva!

Az eset Flam, egy délnyugat-norvégiai falu közelében történt egy hét éjszakás körút során, amely Németországból indult. A hajó azt tervezte, hogy csütörtökön egész nap kiköt Flamban.

Az 50-es évei végén járó férfi hajnali két óra körül zuhant le az MSC Euribiáról, miközben a hajó áthajózott a fjordok királyaként ismert Sogne-fjordon –  jelentette a Bergens Tidende norvég lap.

Körülbelül 

egy órával később mentőhelikopter emelte ki holttestét a 4300 láb (1310 méter) mély vízből,

 és egy helyi kórházba szállította, ahol halottnak nyilvánították. 

Arról, hogy a férfi hogyan esett le a hajóról, további részleteket nem árultak el - írja a Fox News. A kirendeltség szerint a hajó az incidens ellenére többnyire a menetrend szerint haladt, és várhatóan szombaton érkezik vissza a németországi Kielbe. 

A New York Post közlése szerint három hónapon belül másodszor esett le valaki ugyanarról a hajóról.

Az MSC Euribia egy másik utasa márciusban zuhant ki a fedélzetről,

 miután a hajó elhagyta az angliai Southamptiont. A 23 éves férfi üzenetet küldött feleségének, hogy tengeri rosszullétet érez. A férfi meghalt.

Tavaly áprilisban lapunk is beszámolt egy hasonló balesetről. A Virgin Voyages tengerjáró hajó egyik utasa meghalt, miután az emeleti erkélyéről az alsó szintre zuhant. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről