Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Életveszélyesnek tartják az emberek Macron háborús provokációját

Vágólapra másolva!
Érdemes megnézi a „Le Figaro” hét eleji háborús összefoglalójához érkező eddig mintegy félezer hozzászólást. Gyakorlatilag mindenki fél a háborútól, nem akarnak katonákat küldeni Ukrajnába és Macront veszélyes és rossz politikusnak tartják.
Vágólapra másolva!

A kommentelők közül sokan gondolják azt, hogy Macron újabb manővere a belpolitikának szól és nem más, mint figyelemelterelés a súlyos franciaországi közbiztonsági válságról, a mindennapos migráns késelésekről, erőszakos cselekményekről, a francia társadalom és életvitel elleni durva támadásokról és persze arról is, hogy mennyire siralmas Macron eredménytelen kormányzása. 

Macron egyébként rekordnépszerűtlen Franciaországban, katasztrofális választási eredményre számíthat jövő vasárnap. Az uniós választáson a jobboldalisággal nehezen vádolható Ifop felmérése szerint Macron szánalmas vereséget szenved majd, 15%-ot kap majd a listavezetője, Valérie Hayer. Ugyanakkor Marine Le Pen pártja történelmi győzelemre készül, Jordan Bardella listavezető akár 33%-ot is elérhet. 

A Le Figaró előfizetői oldalán, a regisztrált kommentelők katasztrófának tartják Macron ukrajnai szerepvállalását: a francia emberek félnek, hogy a belpolitikában katasztrofálisan szereplő elnökük kiprovokál egy harmadik világháborút. Abban megoszlik a véleményük, hogy ezt diplomáciai kétbalkezessége, vagy korlátlan amerikai elkötelezettsége miatt csinálja. A leggyakoribb vélemény az, hogy teljesen tudatosan: egyszerű figyelemelterelés a mindennapos migránsbűnözésről és a vásárlóerő csökkenéséről.

 

Könnyebb fegyelmezett katonákat küldeni Ukrajnába, mint az egyedül élő kiskorúakkal vagy bármilyen más helyi problémával foglalkozni.

 -írja „Le PRUSSIEN” néven egy kommentelő arra utalva, hogy Franciaországban elképesztő méreteket öltött és megoldhatatlan problémát jelent a kíséret nélküli kiskorú migránsok tömege és helyzete.  

Traces of Russia-Ukraine war in Donetsk Oblast
Ukrán tank.

A franciák …már tudják, hogy ez a világ nem nekik való, ezért mindent megtesznek azért, hogy eltűnjenek…egy nihilista vezető (Macron) választásával. 

„Al core” kommentelő bizalmatlansági indítvány kezdeményezését javasolja Macron ellen, több kommentelő szerint Macron komoly veszélyt jelent Franciaország számára a világháborús provokációival. „FC20” szerint miután a németek és a lengyelek amerikai repülőgépeket vásárolnak, az „összeeurópai szolidaritás” végül az amerikaiaknak jelent hasznot. „Lit” ironikus megjegyzése szerint „a híres diplomata (Macron) felkészült arra, hogy kirobbantsa a világháborút”.   „Dan57” szerint Európa egy olyan konfliktus felé rohan, amelyből csak az Egyesült Államok, Kína és Oroszország kerülhet ki győztesen. 

Mennyi áldozat és rombolás kell még ahhoz, hogy az EU-nak továbbra is olyan vezetője legyen a romok tetején, aki az USA bábfigurája? Igaz, egy jó háború majd beindítja a gazdaságot..

 teszi hozzá szintén ironikusan ugyanez a kommentelő. Van, aki szerint Franciaország, a balti országok és Lengyelország jóval nagyobb kockázatot vállalnak, mint az Egyesült Államok és más EU tagállamok. Több kommentelő szerint Macron egyenesen a háborúba és a katasztrófába  vezeti Franciaországot, mindent elkövet, hogy kirobbanjon a háború, mert ezzel is elterelheti a figyelmet rendkívül gyenge kormányzati tevékenységéről. 

Nagyon sok kommentelő ír arról, hogy mennyire elegük van abból, hogy Ukrajnával foglalkozik Macron, miközben rengeteg súlyos és megoldatlan probléma van Franciaországban (vásárlóerő csökkenése, több mint 3 ezer milliárd eurós államdeficit, közbiztonság elviselhetetlen hiánya stb. ). Mások pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy békére lenne szükség háború helyett - mindezek a Le Figaro foglalkozó cikkei alatt olvashatók.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Ahogy az Origo megírta, nyíltan világháborút provokál az uniós védelmi miniszter. Árampánik Ukrajnában: nincs elég energia, emelik a rezsidíjakat. Orosz területet is támadhatnak az ukránok lengyel fegyverekkel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről